Het is inmiddels een traditie geworden bij de opkomst van Ian White. Telkens als ‘The Diamond’ het podium heeft betreden, toont hij ‘The Dab’ naar het publiek.

Afgelopen weekend deed de Engelsman deze dansmove zelfs ook tijdens het interview tussen PDC-commentator Dan Dawson en Gary Anderson. Een ogenblik daarvoor had White de finale van de veertiende Players Championship verloren aan de tweevoudig wereldkampioen.

Dartsnieuws.com was benieuwd naar het verhaal achter het dabben en dus vroegen wij aan White hoe hij op het idee is gekomen om de ‘Diamond Dab’ aan zijn walk-on toe te voegen.

”Het was een idee van mijn stiefdochter Tanya. We waren een avond uit en ze vroeg mij op de dansvloer om een ‘dab’ te doen. Ik had er nog nooit van gehoord en vertelde zij dat alle kinderen deze beweging maakte. Ik probeerde het uit en vervolgens haalde zij mij over om te gaan dabben op het podium van de World Grand Prix vorig jaar.”

”Veel mensen wisten niet eens wie ik was, maar nu herkennen zij mij vanwege de ‘Diamond Dab’. Ik merk dat vooral kinderen echt weten wie ik ben.”

De 7-voudig Pro Tour-winnaar staat al enkele jaren in de top-16 van de wereldranglijst, echter kan hij nog niet rekenen op een uitnodiging voor de Premier League Darts of de World Series of Darts. Op de vraag of White zijn persoonlijkheid zou veranderen om zijn kansen op een wildcard voor deze toernooien te vergroten, antwoordt hij ontkennend.

”Uiteindelijk wil je de pijlen laten spreken en geselecteerd worden op basis van je resultaten, dat is ook mijn uitgangspunt. Het heeft geen zin om bekend te staan als ‘funny guy’ om vervolgens elke week met 7-0 verslagen te worden in de Premier League. Het gaat om het darten, het is geen ‘Strictly Come Dancing’. Pas als je wedstrijden wint, mag je de showman uithangen.”

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek