THROWBACK VIDEO: Van Gerwen jongste winnaar van de Winmau World Masters

Het is alweer bijna 15 jaar geleden dat een toen 17-jarige Michael van Gerwen de jongste winnaar ooit werd van de Winmau World Masters. In de finale van dit evenement in 2006 nam de jonge Nederlander nam het op tegen de toen 51-jarige Martin Adams. Ook “Wolfie” moest op dat moment zijn grootste successen nog boeken.

Het toernooi uit 2006 was geen gewone, veel geplaatste spelers kwamen de eerste kwalificatie niet door. Waaronder de Nederlanders Vincent van der Voort en Jelle Klaasen, ook Mervyn King kwam de eerste ronde niet door. Deze trend zetten zich door want slechts vier geplaatste spelers haalde de laatste 16.

De 17 jarige Michael van Gerwen maakte een prima indruk tijdens het toernooi en rekende op weg naar de finale onder andere af met Daryl Fitton en Mark Webster. In de finale van het door vele casino’s gesponsorde toernooi stond Wolfie op het menu voor Van Gerwen.

Het leek er lang op dat de Engelsman Adams de wedstrijd naar zich toe zou trekken. Martin Adams kwam op 5-2 in sets, en was daarmee twee sets verwijderd van winst. De jonge Van Gerwen kwam op dat moment echter op stoom en stond geen set meer af. Van Gerwen won zo zijn eerste Masters toernooi.

In de onderstaande video kun je de gehele match terugkijken.

Lees meer over:
Michael van Gerwen video

Plaats reactie

666

0 reacties