Michael van Gerwen en Jeffrey de Zwaan kunnen hun tickets voor de reis naar Blackpool boeken. Zij zijn zeker van deelname aan de World Matchplay in juni.

Daarnaast kunnen Jermaine Wattimena en Danny Noppert kwalificatie voor de World Matchplay nauwelijks nog ontgaan. Van Gerwen zal de nummer één van de plaatsingslijst zijn in Blackpool. De overige drie Nederlanders staan er bijzonder goed voor via geschoonde de Pro Tour-ranglijst, waarvan de zestien beste geklasseerde spelers net als de top-16 van de wereldranglijst zich plaatsen voor het toernooi in de Winter Gardens.

Wattimena staat momenteel op 35000 pond, Noppert op 34750 pond. De schatting is dat 35.000 pond genoeg gaat zijn voor een plek in het deelnemersveld. Met nog zeven toernooien te gaan, is de kans bijzonder klein dat de Gelderlander en de Fries nog buiten de boot gaan vallen. De Zwaan staat met 42750 pond ver boven dit tweetal.

Vincent van der Voort heeft ook nog een aardige kans om de World Matchplay te halen. De Noord-Hollander is momenteel 2250 pond verwijderd van een plek in de top-16 van de geschoonde Pro Tour Order of Merit. Nederlandse darters als Ron Meulenkamp, Jelle Klaasen, Raymond van Barneveld en Jan Dekker lijken halve finales en finales op de Pro Tour nodig te hebben om hun ruime achterstand nog goed te maken.

Nathan Aspinall, Ricky Evans, Krzysztof Ratajski en Glen Durrant gaan ook op zeker hun debuut maken op de World Matchplay. Aspinall behoort na zijn UK Open-titel zelfs tot de zestien spelers met een beschermde status. Er worden nog vier Players Championship-toernooien en drie Euro Tour-evenementen gespeeld alvorens het deelnemersveld definitief compleet is.

De World Matchplay staat dit jaar van 20 tot en met 28 juli op het programma. Gary Anderson is de titelverdediger, nadat hij vorig seizoen na een thriller afrekende met Mensur Suljovic in de finale.

De kwalificatierace voor de World Matchplay per 13 mei.

Foto: Burton DeWitt/@bsd987

Author: Pieter Verbeek