Het lukt Daryl Gurney nog altijd niet om een zege in de Premier League Darts te boeken. De Noord-Ier speelde donderdagavond tegen Simon Whitlock voor de vierde keer gelijk dit seizoen.

Waar ‘Superchin’ tijdens zijn drie voorgaande puntendelingen wedstrijdpijlen miste om zelf de partij te winnen, was dat nu het geval bij Whitlock. ‘The Wizard’ verkwanselde vier matchdarts, waarna Gurney dubbel 8 uit wist te gooien. Ditmaal kwam de World Grand Prix-kampioen dus goed weg met een punt.

”Het lag dichtbij elkaar, er was strijd in elke leg. Het leverde mij een punt op, maar ik weet zeker dat Simon vindt dat hij had moeten winnen.”

”Om te zijn waar ik wil zijn, had ik moeten winnen. De druk ligt er dus nog steeds op”, hint Gurney op de degradatiestrijd. ”Simon speelde goed. Ik zat er bovenop, maar hij wist daar goed mee om te gaan.”

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek