Vijf Engelse spelers zijn begin maart voor de zestiende keer aanwezig op de UK Open TV Finals in Minehead. Zij zijn de enige darters die zich voor alle edities van het toernooi geplaatst hebben.

James Wade, tweevoudig UK Open-winnaar, behoort tot dit unieke gezelschap. Hetzelfde geldt voor Terry Jenkins, die in 2014 finalist was op de FA Cup of Darts.

Ook Steve Beaton en Wayne Jones wisten via de zes UK Open Qualifiers kwalificatie af te dwingen voor het eindtoernooi. Alex Roy is er ook voor de zestiende keer bij. ‘The Ace of Herts’ is één van de 32 Rileys Amateur Qualifiers. Jones en Roy wisten in het verleden tweemaal de kwartfinale te bereiken op de UK Open. Steve Beaton bereikte de halve finale in 2004.

Kevin Painter is voor het eerst afwezig in het deelnemersveld. De voormalig WK-finalist wist de kwalificaties niet door te komen. ‘The Artist’ blijft op vijftien deelnames steken. Adrian Lewis gaat juist voor de vijftiende keer meedoen aan de UK Open. ‘Jackpot’ miste alleen de eerste editie van het toernooi in 2003.

Phil Taylor en Dennis Smith staan op veertien deelnames. Zij waren er vorig jaar ook niet meer bij. Raymond van Barneveld gaat op voor zijn twaalfde opwachting op de FA Cup of Darts.

Tags: | |

Schrijver: Pieter Verbeek