Met nog één Euro Tour-evenement voor de boeg, weten vijf Nederlandse spelers en twee Belgen zich al verzekerd van deelname aan het European Championship.

Na de twaalf Euro Tour-evenementen plaatsen de 32 beste spelers zich voor het European Championship in Hasselt. Dit toernooi wordt eind oktober gespeeld. Wanneer spelers gelijk staan, wordt gekeken naar het totaal aantal gewonnen prijzengeld in de laatste vier Euro Tour-toernooien.

De top-26 spelers op de huidige ranglijst kunnen echter niet meer uit de top-32 vallen, waardoor zij zeker zijn van een plek op het EK Darts. Michael van Gerwen, Jelle Klaasen, Benito van de Pas, Christian Kist, Vincent van der Voort, Kim Huybrechts en Dimitri van den Bergh behoren tot deze namen.

Ronny Huybrechts staat momenteel op de 27ste plaats, maar is nog niet helemaal zeker van plaatsing voor het toernooi in zijn thuisland. Jan Dekker bivakkeert nu op plek dertig, en kan met een goed resultaat tijdens de European Darts Trophy kwalificatie veilig stellen. Jermaine Wattimena heeft op z’n minst een kwartfinaleplek nodig.

Yordi Meeuwisse en Jeffrey de Zwaan maken nog een minimale kans om het European Championship te halen. Zij moeten tijdens het laatste Euro Tour-toernooi van het jaar de finale halen.

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek