Het Nederlandse team reist zondag naar huis met vijf zilveren medailles en één bronzen plak. Zaterdag stond de finaledag van de WDF Europe Cup 2018 op het programma, de dag dat alle prijzen verdeeld werden.

Martijn Kleermaker en Chris Landman wisten zilver te pakken in het koppeltoernooi van de WDF Europe Cup. Helaas waren Scott Mitchell en Daniel Day uit Engeland in de finale met 6-3 te sterk voor onze landgenoten. Zij zijn dus de nieuwe Europees koppelkampioenen en volgen daarmee Wesley Harms en Richard Veenstra op. Bij de dames is het koppel Hedman/O’Brien uit Engeland kampioen geworden. Zij wonnen in de finale met 6-5 van Winstanley/Sherrock.

De dag begon met mooie overwinningen van zowel het Nederlandse heren- als damesteam. De heren wisten zich ten koste van Finland te plaatsen voor de teamfinale. De dames waren in de halve eindstrijd te sterk voor Schotland. In de finale wisten beide teams niet te winnen. De Nederlandse dames verloren met 9-1 van het sterke Engelse team, die twee jaar gelden ook al met de titel naar huis gingen. De Nederlandse heren moesten de overwinning in het teamtoernooi aan Zweden laten. Zij wonnen uiteindelijk met 9-5.

Fiona Gaylo uit Zwitserland kroonde zich uiteindelijk tot singleskampioene. Femke Herms kan spreken van een geslaagd debuut met een verdiende bronzen plak in het singletoernooi. De uit Ierland afkomstige Martin Heneghan pakte de Europese singles titel bij de heren.

De Engelse heren en dames werden uiteindelijk overall kampioen. Zowel de Nederlandse heren als dames werden tweede in het overall klassement.

Alle uitslagen

Halve finales dames team
Engeland – Zweden 9-7
Schotland – Nederland 3-9

Halve finale heren team
Noorwegen – Zweden 4-9
Finland – Nederland 6-9

Dames koppels
Winstanley/Sherrock (Engeland) – Hedman/O’Brien (Engeland) 5-6

Heren Koppels
Kleermaker/Landman (Nederland) – Mitchell/Day (Engeland) 3-6

Dames Singles
Robyn Byrne (Ierland) – Fiona Gaylo (Zwitserland) 4-7

Finale heren singles
Martin Heneghan (Ierland) – Pavel Jirkal (Tsjechië) 7-2

Dames Team
Engeland – Nederland 9-1

Heren Team
Zweden – Nederland 9-5

Tags:

Schrijver: Pieter Verbeek