Op dit moment zijn zes Nederlanders virtueel geplaatst voor de World Matchplay. Uiteraard staat Michael van Gerwen als nummer één op de lijst, Raymond van Barneveld staat momenteel negende.

Vincent van der Voort, Jelle Klaasen, Jermaine Wattimena en Ron Meulenkamp zouden op basis van hun Pro Tour-resultaten aanspraak mogen maken op deelname aan de World Matchplay. Voor Wattimena en Meulenkamp zou dit een debuut in de Winter Gardens betekenen.

Voor Benito van de Pas is er de komende maanden nog werk aan de winkel. Op de geschoonde ranking is ‘Big Ben’ uit de top-16 van de wereldranglijst en de Pro Tour Order of Merit gevallen. Voor Van de Pas is er echter nog geen reden tot paniek.

Tot aan de World Matchplay worden nog zestien Players Championship-evenementen, negen Euro Tour-toernooien en drie UK Open Qualifiers afgewerkt. Daarnaast wordt begin maart de UK Open gespeeld in Minehead, het verdiende prijzengeld op dit toernooi telt mee voor de wereldranglijst.

Jonny Clayton en Richard North zouden met de huidige tussenstand eveneens hun debuut op de World Matchplay mogen maken. Een terugkeer lonkt voor onder meer Keegan Brown en Ronny Huybrechts, die er vorig jaar niet bij waren.

De World Matchplay wordt van 21 tot en met 29 juli traditioneel in Blackpool gespeeld. Titelverdediger Phil Taylor is er dit jaar niet meer bij. ‘The Power’ stopte met zijn professionele carrière na de verloren WK-finale tegen Rob Cross.

Tags:

Schrijver: Pieter Verbeek