Krzysztof Ratajski en Corey Cadby hebben zich gemengd in strijd om kwalificatie voor de World Matchplay. Ratajski won afgelopen weekend een toernooi op de UK Open Qualifiers en verdiende daarmee 10,000 pond.

Samengevoegd met de opbrengsten uit de andere vijf UK Open Qualifiers, heeft de Pool nu 15,000 pond verzameld. Daarmee staat ‘The Polish Eagle’ nu op de elfde plaats van de geschoonde Pro Tour-ranking voor de World Matchplay. Corey Cadby heeft momenteel 13,000 pond verdiend en staat nog maar één plek onder de streep.

Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld behoren tot de geplaatste top-16 spelers. Van Gerwen staat eerste op deze ranking, ‘Barney’ volgt op plek negen.

Vincent van der Voort, Jelle Klaasen en Jermaine Wattimena zouden op basis van hun Pro Tour-resultaten aanspraak mogen maken op deelname aan de World Matchplay. Voor Wattimena zou dit een debuut in de Winter Gardens betekenen.

Voor Benito van de Pas is er de komende maanden nog werk aan de winkel. Op de geschoonde ranking is ‘Big Ben’ uit de top-16 van de wereldranglijst en de Pro Tour Order of Merit gevallen. Voor Van de Pas is er echter nog geen reden tot paniek.

Tot aan de World Matchplay worden nog zestien Players Championship-evenementen en negen Euro Tour-toernooien afgewerkt. Daarnaast wordt begin maart de UK Open gespeeld in Minehead, het verdiende prijzengeld op dit toernooi telt mee voor de wereldranglijst.

De World Matchplay wordt van 21 tot en met 29 juli traditioneel in Blackpool gespeeld. Titelverdediger Phil Taylor is er dit jaar niet meer bij. ‘The Power’ stopte met zijn professionele carrière na de verloren WK-finale tegen Rob Cross.

Tags:

Schrijver: Pieter Verbeek