Virtueel hebben zes Nederlandse darters zich geplaatst voor het BDO-wereldkampioenschap. Onlangs werd bekend dat het toernooi verhuist van Lakeside naar een bijzaal in de O2 Arena in Londen.

De top-27 van de BDO-ranking mag meedoen aan het BDO-wereldkampioenschap. Indien de winnaar van de World Masters zich al heeft geplaatst, krijgt ook de nummer 28 op de lijst een uitnodiging. Het deelnemersveld wordt verder uitgebreid met leiders van regionale rankingen en vier winnaars van een kwalificatietoernooi.

Wesley Harms voert momenteel de virtuele plaatsingslijst aan met 331 punten. Landgenoot Richard Veenstra volgt op de tweede plaats met 301 punten. Martijn Kleermaker (271 punten) en Willem Mandigers (258 punten) staan ook de in top-10 en lijken ook wel zeker van deelname.

Op dit moment behoren Gino Vos (160 punten) en Chris Landman (157 punten) ook tot het virtuele deelnemersveld. Wouter Vaes staat met 137 punten nipt buiten de kwalificatieplekken.

Evert Zomer

Foto: Evert Zomer

Adams maakt kans op rentree, mogelijk debuut voor Bennett

Martin Adams is op weg om in januari 2020 zijn rentree te maken op het wereldkampioenschap bij de BDO. ‘Wolfie’ deed eerder dit jaar voor het eerst sinds 1993 niet mee op de Lakeside. De drievoudig Lakeside-kampioen staat momenteel op een virtuele 25ste plek, nipt aan de goede kant van de streep.

Leighton Bennett gaat juist mogelijk zijn debuut maken op dit toernooi. De pas 13-jarige Engelsman heeft al veel punten bijeen gesprokkeld op het volwassencircuit en staat met 168 punten op een virtuele vijftiende plek. Daarnaast maakt Bennett ook kans op deelname aan de Grand Slam of Darts.

De titelverdediger ontbreekt in de O2 Arena. Glen Durrant won de laatste drie edities van het BDO-wereldkampioenschap, maar stapte dit jaar over naar de PDC.

Bron: Darts PPR

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek