Het nieuwe Pro Tour seizoen gaat op zaterdag 8 februari van start. In een vooruitblik noemt Wayne Mardle vijf namen die volgens hem hoge ogen gaan gooien.

De vijfvoudig WK-halvefinalist begon zijn voorspelling met een grote naam; Michael Smith. Mardle vindt dat het tijd is dat Bullyboy eindelijk zijn talent gaat ontplooien. ”Het kan niet zo zijn dat je maar op de deur blijft bonken, zonder dat de deur omver wordt gegooid”, zegt de Britse darts-analist tegen Sky Sports.

  • Klik hier voor meer informatie over de werking van het Pro Tour-circuit.

Naast Smith heeft Mardle ook twee Nederlanders in zijn lijstje staan. Vooral van Jeffrey de Zwaan verwacht hij grootste dingen. ”Met zijn talenten hoort hij in de top-10 thuis, maar hij blijft onder zijn kunnen presteren.”

”Jeffrey staat twintigste op de wereldranglijst, terwijl hij niet veel gepresteerd heeft. Ik denk dat hij klaar is om te knallen. Het zou mij niet verbazen als hij dit jaar de top-16 of top-12 van de wereldranglijst binnenkomt.

Jelle Klaasen zou volgens Mardle de verrassing van het seizoen kunnen worden. ”Het zou kunnen dat hij zich dit jaar weer op weet te werken. Hij werkt aan fouten in zijn spel en kijkt naar manieren om zichzelf te verbeteren.”

”Drie jaar geleden had Jelle een polsoperatie en daar ondervindt hij nog steeds de gevolgen van. Hij is echter op zoek naar een mogelijkheid om goede stijl voor zijn lijf te vinden. Dat soort dingen maken spelers beter, niet enkel drie uur per dag trainen en alsmaar hetzelfde doen.”

Chris Dobey en Stephen Bunting maken het lijstje van Mardle compleet. ”Dobey is niet minder dan spelers als Mensur Suljovic, Joe Cullen, Simon Whitlock en Jonny Clayton, die boven hem staan op de wereldranglijst. Hij kan makkelijk mee met namen als Ian White, James Wade en Dave Chisnall.

”Bunting is ook nog steeds maar 34 jaar en hij heeft goed gepresteerd in de afgelopen maanden. Mijn overtuiging is dat hij nog een stapje beter kan.”

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek