Het nieuwe dartsseizoen staat op punt van beginnen. Vrijdagavond worden de eerste vier eerste rondewedstrijden van de Unibet Masters 2018 gespeeld.

Raymond van Barneveld komt meteen in de openingspartij  in actie. De vijfvoudig wereldkampioen neemt het op tegen Dave Chisnall. Zowel ‘Barney’ als ‘Chizzy’ is een voormalig finalist op de Unibet Masters in Milton Keynes. In beide gevallen was Michael van Gerwen te sterk in de finale.

Het tweede duel gaat tussen Mensur Suljovic en Michael Smith, twee spelers die azen op revanche na een teleurstellend resultaat op het WK. ‘The Gentle’ ging in de derde ronde fors onderuit tegen Dimitri van den Bergh (0-4). Voor Smith zat het wereldkampioenschap er een ronde eerder al op. ‘Bullyboy’ miste twee matchdarts tegen Rob Cross en zag vervolgens de beslissende set naar de latere wereldkampioen gaan.

De regerend wereldkampioen verschijnt ook vrijdag op het podium. De 27-jarige Brit maakt tegen Ian White zijn debuut op dit toernooi. ‘The Diamond’ doet al voor de vierde keer mee, maar wist op dit evenement nog geen wedstrijd te winnen.

Peter Wright en Alan Norris zijn beide ook spelers die iets goed te maken hebben. Wright werd bij de laatste 32 al uitgeschakeld door Jamie Lewis. Ook voor Norris was de tweede ronde zijn Waterloo, ‘Chuck’ verloor met 4-1 van James Richardson. Norris maakt zijn debuut in Milton Keynes, Wright kwam tijdens zijn vijf eerdere optredens niet voorbij de kwartfinale.

Vrijdag 26 januari (vanaf 20:00 uur)
Eerste ronde
20:10 uur Dave Chisnall v Raymond van Barneveld
21:10 uur Mensur Suljovic v Michael Smith
22:10 uur Rob Cross v Ian White
23:10 uur Peter Wright v Alan Norris

Tags: , ,

Author: Pieter Verbeek