In aanloop naar de start van het PDC WK Darts 2020 op vrijdag 13 december blikt Dartsnieuws vooruit op de 32 duels uit de eerste ronde.

De voorbeschouwingen worden gedaan op volgorde van het speelschema voor het WK Darts. Dagelijks worden één of twee vooruitblikken op onze website geplaatst. Het volledige toernooischema is via deze link te vinden.

Andy Boulton vs Danny Baggish


Tijdstip: Zondag 15 december om 21:10 uur

Onderlinge balans: Andy Boulton 0-0 Danny Baggish

Vorige ontmoeting: n.v.t.

Aantal voorgaande PDC WK-deelnames: Boulton 1, Baggish 0

Beste resultaat: Eerste ronde, 2016 (Boulton); Debuut, 2020 (Baggish)

PDC

Foto: PDC

Vooruitblik

De datum 4 juli is een speciale dag voor Amerikanen. Op deze dag wordt namelijk de Amerikaanse onafhankelijk gevierd. Voor Danny Baggish werd deze dag dit jaar nog memorabeler.

Vanuit het niets werd de 36-jarige darter uit Florida de winnaar van het North American Darts Championship. Baggish was in de finale te sterk voor titelverdediger Jeff Smith, waardoor hij mag deelnemen aan het WK Darts. De Amerikaan maakte verder al een aantal keren indruk op het Amerikaanse circuit door gemiddeldes van rond de 110 (!) te gooien.

Andy Boulton bleef dit seizoen een beetje onder de radar, maar dwong gemakkelijk zijn tweede deelname in Alexandra Palace af. De X-Factor eindigde als veertiende op de Pro Tour-ranglijst, boven spelers als Raymond van Barneveld, Luke Humphries en Jelle Klaasen.

Qua ervaring heeft de Engelsman veel meer in huis dan zijn Amerikaanse tegenstander, wiens potentieel wellicht hoger ligt dan Boulton. Dit lijken twee mooie ingrediënten voor een spannende partij in de openingsronde van het WK Darts.

Lucas Peltier/PDC

Foto: Lucas Peltier/PDC

Tags: , ,

Author: Pieter Verbeek