In aanloop naar de start van het PDC WK Darts 2020 op vrijdag 13 december blikt Dartsnieuws vooruit op de 32 duels uit de eerste ronde.

De voorbeschouwingen worden gedaan op volgorde van het speelschema voor het WK Darts. Dagelijks worden één of twee vooruitblikken op onze website geplaatst. Het volledige toernooischema is via deze link te vinden.

Arron Monk vs Jose Justicia


Tijdstip: Zondag 15 december om 20:10 uur

Onderlinge balans: Arron Monk 0-1 Jose Justicia

Vorige ontmoeting: Arron Monk 0-3 Jose Justicia, Players Championship 26 in september 2019 (opgave Monk na drie legs)

Aantal voorgaande PDC WK-deelnames: Monk 3, Justicia 0

Beste resultaat: Eerste ronde, 2012, 2013 en 2014 (Monk); Debuut, 2020 (Justicia)

PDC Europe

Foto: PDC Europe

Vooruitblik

Het WK kan carrières maken of breken. Voor zowel Arron Monk en Jose Justicia staat er in Alexandra Palace meer op het spel dan enkel hun WK-deelname.

Beide spelers staan momenteel buiten de top-64 van de wereldranglijst en dreigen hun PDC Tour Card kwijt te raken. Monk heeft een plek bij de laatste zestien nodig om zijn Tour Card te redden, Justicia moet zelfs de kwartfinale zien te halen.

Monk werd in 2011 de eerste jeugdwereldkampioen ooit bij de PDC, maar tot grote prestaties bij de volwassenen leidde dat niet. Opmerkelijk is dat Mad Monk toen in de finale te sterk was voor Michael van Gerwen, die nu drie wereldtitels op zak heeft bij de grote mannen.

Justicia kwam in zijn tweejarige periode als Tour Card-houder eigenlijk enkel in het nieuws vanwege een aanvaring met Adrian Lewis. Op de Pro Tour speelde de Spanjaard weinig klaar. Toch haalde hij het WK Darts, door het Zuid-Europese kwalificatietoernooi te winnen.

In september vond de enige ontmoeting tussen Justicia en Monk plaats. Opmerkelijk was dat Monk destijds na drie legs opgaf, waardoor de winst naar de Spaanse darter ging.

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags: , ,

Author: Pieter Verbeek