In aanloop naar de start van het PDC WK Darts 2020 op vrijdag 13 december blikt Dartsnieuws vooruit op de 32 duels uit de eerste ronde.

De voorbeschouwingen worden gedaan op volgorde van het speelschema voor het WK Darts. Dagelijks worden één of twee vooruitblikken op onze website geplaatst. Het volledige toernooischema is via deze link te vinden.

Brendan Dolan vs Nitin Kumar


Tijdstip: Zondag 15 december om 15:40 uur

Onderlinge balans: Brendan Dolan 0-0 Nitin Kumar

Vorige ontmoeting: n.v.t.

Aantal voorgaande PDC WK-deelnames: Dolan 11, Kumar 1

Beste resultaat: Kwartfinale, 2019 (Dolan); Eerste ronde, 2019 (Kumar)

PDC Asia

Foto: PDC Asia

Vooruitblik

Het moge duidelijk zijn dat Brendan Dolan de grote favoriet is in deze partij. De Noord-Ier boekte vorig seizoen zijn beste resultaat op het WK door verrassend de kwartfinales te halen.

Die vorm wist The Historymaker vast te houden naar deze jaargang. Dolan won dit seizoen twee Pro Tour-titels, iets wat hem sinds 2014 niet meer was gelukt. Een Dolan in vorm is een plaag voor bijna elke speler.

Nitin Kumar maakt zijn tweede opwachting in Alexandra Palace. Vorig jaar verloor de Indiër in de eerste ronde kansloos van Jeffrey de Zwaan. The Royal Bengal krijgt nu een herkansing, nadat hij voor het tweede jaar op rij het kwalificatietoernooi in India wist te winnen.

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags: , ,

Author: Pieter Verbeek