In aanloop naar de start van het PDC WK Darts 2020 op vrijdag 13 december blikt Dartsnieuws vooruit op de 32 duels uit de eerste ronde.

De voorbeschouwingen worden gedaan op volgorde van het speelschema voor het WK Darts. Dagelijks worden één of twee vooruitblikken op onze website geplaatst. Het volledige toernooischema is via deze link te vinden.

Cristo Reyes vs Lourence Ilagan


Tijdstip: Dinsdag 17 december om 14:40 uur

Onderlinge balans: Cristo Reyes 0-0 Lourence Ilagan

Vorige ontmoeting: n.v.t.

Aantal voorgaande PDC WK-deelnames: Reyes 5, Ilagan 3

Beste resultaat: Derde ronde, 2015 en 2019 (Reyes); Eerste ronde, 2013 en 2019 (Ilagan)

Pieter Verbeek/PV-Darts

Foto: Pieter Verbeek/PV-Darts

Vooruitblik

Cristo Reyes doet voor de zesde keer mee aan het WK Darts. Tweemaal haalde hij de derde ronde. In 2015 presteerde hij dat resultaat in zijn debuutjaar, nadat hij zegevierde tegen Wes Newton en Kevin Painter. Ook vorig jaar verloor The Spartan in de derde ronde.

De Spanjaard speelde zijn beste WK-wedstrijd echter tijdens het WK Darts 2017, toen hij met 4-2 in sets verloor van Michael van Gerwen. De darter uit Tenerife noteerde in die partij een gemiddelde van 106.07, het derde hoogste verliezende gemiddelde ooit op het WK.

Reyes kende dit jaar een tegenvallend seizoen en wist zich maar op het nippertje te kwalificeren voor het belangrijkste toernooi van het jaar. Reyes haalde maar tweemaal de kwartfinale van een PDC-toernooi, maar deed dat wel beide keren aan het einde van het Pro Tour-seizoen.

Lourence Ilagan plaatste zich wederom via het Aziatische circuit voor het WK Darts. De Filipijn won op de Asian Tour drie toernooien én gooide een negendarter.

The Gunner deed driemaal eerder mee in Alexandra Palace, maar kwam nog niet voorbij de eerste ronde. Bij zijn deelname in 2013 won Ilagan wel in de voorronde van Jamie Lewis.

Vorig jaar werd Ilagan uitgeschakeld door Vincent van der Voort, die met 3-1 in sets zegevierde. De Filipijnse darter miste in deze partij kansen om zowel de derde als de vierde set te winnen. Indien Ilagan tegen Reyes een vergelijkbaar niveau weet te halen als vorig jaar tegen Van der Voort, dan behoort een kleine verrassing zeker tot de mogelijkheden.

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags: , ,

Author: Pieter Verbeek