In aanloop naar de start van het PDC WK Darts 2020 op vrijdag 13 december blikt Dartsnieuws vooruit op de 32 duels uit de eerste ronde.

De voorbeschouwingen worden gedaan op volgorde van het speelschema voor het WK Darts. Dagelijks worden één of twee vooruitblikken op onze website geplaatst. Het volledige toernooischema is via deze link te vinden.

Darius Labanauskas vs Matthew Edgar


Tijdstip: Zaterdag 14 december om 13:40 uur

Onderlinge balans: Labanauskas 1-0 Edgar

Vorige ontmoeting: Labanauskas 3-1 Edgar, WK Darts 2019

Aantal voorgaande PDC WK-deelnames: Labanauskas 1, Edgar 1

Beste resultaat Laatste 32, 2019 (Labanauskas); Laatste 96, 2019 (Edgar)

Pieter Verbeek/PV-Darts

Foto: Pieter Verbeek/PV-Darts

Vooruitblik

Voor het tweede jaar op rij staan Darius Labanauskas en Matthew Edgar tegenover elkaar op het WK Darts. Vorig jaar troffen zij elkaar eveneens in de eerste ronde en toen ging de zege met 3-1 in sets naar de darter uit Litouwen.

Labanauskas won vervolgens ook van Raymond van Barneveld, die hij verrassend met 3-2 in sets versloeg. Lucky D werd vervolgens uitgeschakeld door Adrian Lewis.

Op papier lijkt de Litouwer favoriet om opnieuw van Edgar te winnen. Labanauskas plaatste zich gemakkelijk in zijn eerste volledige PDC-jaar voor het WK Darts, terwijl zijn Engelse opponent afgelopen maandag één van de drie winnaars was tijdens de PDPA Qualifier. Bovendien is de Litouwse darter gewoonweg een betere TV-speler dan Edgar, die in zijn acht major-wedstrijden nog nooit boven de 91 gemiddeld wist te gooien.

Pieter Verbeek/PV-Darts

Foto: Pieter Verbeek/PV-Darts

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek