In aanloop naar de start van het PDC WK Darts 2020 op vrijdag 13 december blikt Dartsnieuws vooruit op de 32 duels uit de eerste ronde.

De voorbeschouwingen worden gedaan op volgorde van het speelschema voor het WK Darts. Dagelijks worden één of twee vooruitblikken op onze website geplaatst. Het volledige toernooischema is via deze link te vinden.

James Richardson vs Mikuru Suzuki


Tijdstip: Zondag 15 december om 22:10 uur

Onderlinge balans: James Richardson 0-0 Mikuru Suzuki

Vorige ontmoeting: n.v.t.

Aantal voorgaande PDC WK-deelnames: Richardson 3, Suzuki 0

Beste resultaat: Derde ronde, 2018 (Richardson); Debuut, 2020 (Suzuki)

Pieter Verbeek/PV-Darts

Foto: Pieter Verbeek/PV-Darts

Vooruitblik

Opnieuw is de dameswereldkampioene van de partij op het WK Darts. Vorig jaar was dat Lisa Ashton, nu draagt Mikuru Suzuki deze titel. Slaagt de Japanse er wel in om een WK-wedstrijd te winnen?

The Miracle deed onlangs voor het eerst mee aan de Grand Slam of Darts. Ze verloor haar drie duels van Gerwyn Price, Robert Thornton en Dimitri van den Bergh. Wel maakte ze een degelijke indruk door telkens gemiddeldes van 84 of 85 te gooien.

Wellicht zal ze dat niveau nog een beetje moeten opkrikken om kans te maken tegen James Richardson. Ruthless was tijdens het WK van 2012 verantwoordelijk voor één van de grootste verrassingen ooit op het wereldkampioenschap. Hij versloeg Raymond van Barneveld met 3-0 in sets in de eerste ronde.

Een jaar later deed Richardson ook nog mee in Alexandra Palace, om vervolgens voor een aantal jaren van het toneel te verdwijnen. In 2016 keerde hij terug met een PDC Tour Card en twee seizoenen geleden behaalde de Engelsman zijn beste resultaat op het WK door de derde ronde te halen. Dat resultaat moet hij dit jaar dus verdedigen. Richardson moet minimaal de derde ronde halen om kans te houden op het verlengen van zijn Tour Card.

Chris Sargeant/Tip Top Pics

Foto: Chris Sargeant/Tip Top Pics

Tags: , ,

Author: Pieter Verbeek