In aanloop naar de start van het PDC WK Darts 2020 op vrijdag 13 december blikt Dartsnieuws vooruit op de 32 duels uit de eerste ronde.

De voorbeschouwingen worden gedaan op volgorde van het speelschema voor het WK Darts. Dagelijks worden één of twee vooruitblikken op onze website geplaatst. Het volledige toernooischema is via deze link te vinden.

James Wilson vs Nico Kurz


Tijdstip: Woensdag 18 december om 20:10 uur

Onderlinge balans: James Wilson 0-0 Nico Kurz

Vorige ontmoeting: n.v.t.

Aantal voorgaande PDC WK-deelnames: Wilson 2, Kurz 0

Beste resultaat: Tweede ronde, 2018 en 2019 (Wilson); Debuut, 2020 (Kurz)

Kais Bodensieck/PDC Europe

Foto: Kais Bodensieck/PDC Europe

Vooruitblik

James Wilson doet voor de vierde keer mee aan het WK Darts bij de PDC. De voormalig nummer één van de BDO verloor drie jaar geleden in de eerste ronde, maar bij de twee daaropvolgende edities was de tweede ronde het eindstation.

Vorig jaar behoorde Wilson tot de geplaatste spelers, waardoor hij direct was toegelaten tot de tweede ronde. Twee seizoenen geleden won de Engelsman zijn enige WK-wedstrijd door Krzysztof Ratajski te verslaan.

Mede door blessures kende Wilson geen goed jaar op het PDC-circuit. Hij haalde slechts één halve finale en één kwartfinale, waardoor Jammie Dodger uit de top-32 van de wereldranglijst viel.

Met zijn 36ste positie op de PDC Order of Merit, staat hij wel 186 plekken hoger dan zijn tegenstander Nico Kurz. Desondanks maakte de Duitser dit seizoen wel indruk door Gary Anderson te verslaan tijdens de German Darts Masters.

Dit jaar wist Kurz slechts eenmaal kwalificatie voor een Euro Tour-toernooi af te dwingen. Dat was voor de European Darts Open in maart, waar hij na een beslissende leg verloor van Kim Huybrechts. Sindsdien speelde hij geen rankingtoernooi meer.

De Duitse darter dankt zijn WK-kwalificatie aan het winnen van de German Super League. In de finale versloeg hij Martin Schindler, die de afgelopen twee jaren op het WK stond.

Doe mee aan het WK Darts Spel en win minimaal 5.000 euro aan prijzen met een eerste prijs van 2.500 euro! Of doe mee aan het GRATIS WK Darts Spel en win 100 euro aan prijzen!

Pieter Verbeek/PV-Darts

Foto: Pieter Verbeek/PV-Darts

Tags: , ,

Author: Pieter Verbeek