In aanloop naar de start van het PDC WK Darts 2020 op vrijdag 13 december blikt Dartsnieuws vooruit op de 32 duels uit de eerste ronde.

De voorbeschouwingen worden gedaan op volgorde van het speelschema voor het WK Darts. Dagelijks worden één of twee vooruitblikken op onze website geplaatst. Het volledige toernooischema is via deze link te vinden.

Jamie Hughes vs Zoran Lerchbacher


Tijdstip: Zaterdag 14 december om 21:10 uur

Onderlinge balans: Jamie Hughes 1-0 Zoran Lerchbacher

Vorige ontmoeting: Jamie Hughes 6-3 Zoran Lerchbacher, Players Championship 5 in februari 2019

Aantal voorgaande PDC WK-deelnames: Hughes 0, Lerchbacher 3

Beste resultaat Debuut 2020 (Hughes); Tweede ronde, 2018 (Lerchbacher)

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Vooruitblik

Na een uitstekend eerste seizoen als PDC Tour Card-houder gaat Jamie Hughes zijn debuut maken in Alexandra Palace. Yozza wist halverwege het seizoen verrassend een Euro Tour-toernooi te winnen door de Czech Darts Open op zijn naam te schrijven.

Dat leverde hem deelname op aan de meeste major-toernooien. Echter werd de Engelsman tijdens de World Matchplay, World Grand Prix, European Championship en Players Championship Finals telkens in de eerste ronde uitgeschakeld.

Hughes speelde vaak goed tijdens deze toernooien, maakte het de toppers meer dan moeilijk, maar begon slordig te worden zodra de zege in zicht kwam. Haalt de tweevoudig Lakeside-halvefinalist zijn vorm, dan is Zoran Lerchbacher normaliter geen partij voor de darter uit het Engelse Tipton.

De Oostenrijker behaalde zijn vierde WK door het Oost-Europese kwalificatietoernooi te winnen. Dit deed The Hypercane ten koste van Rusty-Jake Rodriguez. Lerchbacher deed driemaal eerder mee in Alexandra Palace, maar wist enkel in 2018 een wedstrijd te winnen.

Jonas Hunold/PDC Europe

Foto: Jonas Hunold/PDC Europe

Tags: , ,

Author: Pieter Verbeek