In aanloop naar de start van het PDC WK Darts 2020 op vrijdag 13 december blikt Dartsnieuws vooruit op de 32 duels uit de eerste ronde.

De voorbeschouwingen worden gedaan op volgorde van het speelschema voor het WK Darts. Dagelijks worden één of twee vooruitblikken op onze website geplaatst. Het volledige toernooischema is via deze link te vinden.

Jose de Sousa vs Damon Heta


Tijdstip: Dinsdag 17 december om 21:10 uur

Onderlinge balans: Jose de Sousa 0-0 Damon Heta

Vorige ontmoeting: n.v.t.

Aantal voorgaande PDC WK-deelnames: De Sousa 2, Heta 0

Beste resultaat: Eerste ronde, 2019 (De Sousa); Debuut, 2020 (Heta)

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Vooruitblik

Op papier is deze partij één van de topclashes in de eerste ronde. Jose de Sousa won dit jaar zijn PDC Tour Card en wist verrassend al twee Pro Tour-titels op zijn naam te schrijven. Damon Heta pakte vanuit het niets de titel tijdens het World Series-toernooi in Brisbane.

De Australiër was tijdens dat toernooi achtereenvolgens te sterk voor James Wade, Gary Anderson, Simon Whitlock en Rob Cross. Heta dwong zijn WK-debuut af door de DPA-ranking te winnen. The Heat won acht van de in totaal dertig toernooien op dat circuit.

De Sousa gaat aan zijn derde WK-deelname starten. Hij debuteerde in 2012 en verloor toen in de voorronde van Devon Petersen. Vorig jaar deed de Portugees opnieuw mee en struikelde vervolgens meteen over Michael Barnard.

Hij heeft dit seizoen echter een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. De Sousa wierp dit jaar liefst dertig gemiddeldes van boven de honderd, wat hem dus uiteindelijk twee rankingtitels opleverde. Op basis van vorm is de Portugese darter favoriet, maar kan hij het ook op het WK-podium laten zien?

PDC/DartsPlace

Photo: PDC/DartsPlace

Tags: , ,

Author: Pieter Verbeek