In aanloop naar de start van het PDC WK Darts 2020 op vrijdag 13 december blikt Dartsnieuws vooruit op de 32 duels uit de eerste ronde.

De voorbeschouwingen worden gedaan op volgorde van het speelschema voor het WK Darts. Dagelijks worden één of twee vooruitblikken op onze website geplaatst. Het volledige toernooischema is via deze link te vinden.

Josh Payne vs Diogo Portela


Tijdstip: Woensdag 18 december om 21:10 uur

Onderlinge balans: Josh Payne 0-1 Diogo Portela

Vorige ontmoeting: Josh Payne 3-6 Diogo Portela, Players Championship 1 (2019)

Aantal voorgaande PDC WK-deelnames: Payne 2, Portela 2

Beste resultaat: Tweede ronde, 2019 (Payne); Eerste ronde, 2018 en 2019 (Portela)

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Voorbeschouwing

Josh Payne en Diogo Portela gaan allebei hun derde opwachting maken op het WK Darts. Van het tweetal wist alleen Payne een WK-wedstrijd te winnen. Vorig jaar won The Maximum met 3-2 van Jeff Smith, om vervolgens met dezelfde cijfers te verliezen van Dave Chisnall.

De Engelsman gaf in deze wedstrijd een voorsprong van 2-0 in sets weg. Payne won de eerste zeven legs van die wedstrijd met een gemiddelde van tegen de 110. Chisnall wist het duel echter zijn kant op te draaien en zegevierde met 3-2 in sets.

Payne haalde dit jaar de kwartfinales op de UK Open in maart, maar wist daarna geen bijzondere resultaten meer neer te zetten op het PDC-circuit.

Portela wacht nog steeds op zijn eerste WK-zege. De Braziliaanse darter plaatste zich voor het derde jaar op rij via het Zuid-Amerikaanse kwalificatietoernooi voor het WK Darts.

Braziliant haalde dit jaar opnieuw geen Tour Card, maar bereikte wel drie hoofdtoernooien op de Euro Tour. Driemaal was het wel exit in de eerste ronde. Hij speelde zes Players Championship-toernooien en wist daarbij één keer de laatste zestien te halen.

Op papier is Payne – met name op het scorende vlak – duidelijk de betere speler. Portela zal missers van zijn Britse tegenstander op de dubbels moeten afstraffen om kans te maken op een plek in de tweede ronde.

Doe mee aan het WK Darts Spel en win minimaal 5.000 euro aan prijzen met een eerste prijs van 2.500 euro! Of doe mee aan het GRATIS WK Darts Spel en win 100 euro aan prijzen!

PDC Europe

Foto: PDC Europe

Tags: , ,

Author: Pieter Verbeek