In aanloop naar de start van het PDC WK Darts 2020 op vrijdag 13 december blikt Dartsnieuws vooruit op de 32 duels uit de eerste ronde.

De voorbeschouwingen worden gedaan op volgorde van het speelschema voor het WK Darts. Dagelijks worden één of twee vooruitblikken op onze website geplaatst. Het volledige toernooischema is via deze link te vinden.

Justin Pipe vs Benjamin Pratnemer


Tijdstip: Donderdag 19 december om 13:40 uur

Onderlinge balans: Justin Pipe 0-0 Benjamin Pratnemer

Vorige ontmoeting: n.v.t.

Aantal voorgaande PDC WK-deelnames: Pipe 3, Pratnemer 1

Beste resultaat: Derde ronde, 2012 (Pipe); Debuut, 2020 (Pratnemer)

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Voorbeschouwing

Voor Pipe wordt het al zijn negende deelname aan het WK Darts. Vorig jaar ontbrak The Force in Alexandra Palace, terwijl hij in 2012 met een plek in de derde ronde zijn beste WK-resultaat boekte.

Even leek het erop dat Pipe komend seizoen zijn Tour Card ging kwijtraken. De Engelsman kende echter een opleving in de zomermaanden en wist de stijgende lijn vast te houden. In juli bereikte hij voor het eerst in vier jaar tijd de finale van een rankingtoernooi.

Zijn tegenstander Benjamin Pratnemer staat voor het eerst op het WK Darts. De Sloveen wist in september het Oost-Europese WK-kwalificatietoernooi te winnen.

Dat deed Pratnemer vrij overtuigend, door in de kwartfinale, halve finale en finale slechts drie legs af te staan. In november wist hij twee kleine WDF-toernooien te winenn in Hongarije. Normaal gesproken zou hij toch tekort moeten komen tegen de ervaren Pipe.

Doe mee aan het WK Darts Spel en win minimaal 5.000 euro aan prijzen met een eerste prijs van 2.500 euro! Of doe mee aan het GRATIS WK Darts Spel en win 100 euro aan prijzen!

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags: , ,

Author: Pieter Verbeek