In aanloop naar de start van het PDC WK Darts 2020 op vrijdag 13 december blikt Dartsnieuws vooruit op de 32 duels uit de eerste ronde.

De voorbeschouwingen worden gedaan op volgorde van het speelschema voor het WK Darts. Dagelijks worden één of twee vooruitblikken op onze website geplaatst. Het volledige toernooischema is via deze link te vinden.

Kyle Anderson vs Xiaochen Zong


Tijdstip: Zondag 15 december om 13:40 uur

Onderlinge balans: Kyle Anderson 0-0 Xiaochen Zong

Vorige ontmoeting: n.v.t.

Aantal voorgaande PDC WK-deelnames: Anderson 6, Zong 1

Beste resultaat Laatste 32, 2015, 2016, 2018 en 2019 (Anderson); Voorronde, 2018 (Zong)

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Vooruitblik

Xiaochen Zong debuteerde tijdens de editie van 2018 op het WK Darts. Dat deed de Chinees best verdienstelijk met een gemiddelde van 87, toch verloor hij met 2-0 in sets van Bernie Smith. Nu krijgt The Pandaman een tweede kans. Een overwinning kan grote gevolgen hebben voor hem én het darten in China.

Maar de kans op een stunt lijkt klein met Kyle Anderson als tegenstander. Hoewel de Australiër geen goed jaar heeft gedraaid, is The Original de grote favoriet om deze partij te winnen.

Het hoogtepunt van Anderson dit seizoen was een negendarter tijdens een Players Championship-toernooi en dat zegt genoeg. Met Zong als eerste opponent en Steve Beaton als mogelijke opponent in de tweede ronde liggen er voor Anderson echter wel goede kansen om het seizoen goed af te sluiten.

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags: , ,

Author: Pieter Verbeek