In aanloop naar de start van het PDC WK Darts 2020 op vrijdag 13 december blikt Dartsnieuws vooruit op de 32 duels uit de eerste ronde.

De voorbeschouwingen worden gedaan op volgorde van het speelschema voor het WK Darts. Dagelijks worden één of twee vooruitblikken op onze website geplaatst. Het volledige toernooischema is via deze link te vinden.

Luke Humphries vs Devon Petersen


Tijdstip: Vrijdag 13 december om 22:00 uur

Onderlinge balans: Humphries 0-1 Petersen

Vorige ontmoeting: Humphries 4-6 Petersen, ET5 UK Qualifier in april 2019

Aantal voorgaande PDC WK-deelnames: Humphries 2, Petersen 6

Beste resultaat Kwartfinale, 2019 (Humphries); Laatste 16, 2012 & 2019 (Petersen)

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Vooruitblik

De ervaring mag dan in het voordeel van Devon Petersen zijn, de favorietenrol gaat licht naar Luke Humphries. Laatstgenoemde haalde vorig jaar bij zijn tweede WK-deelname verrassend de kwartfinales door onder meer toenmalig regerend wereldkampioen Rob Cross uit te schakelen.

Dat resultaat leidde tot een debuut in de Premier League Darts, waarin Humphries één van de invallers van Gary Anderson was. Dit deed Cool Hand Luke zeer verdienstelijk met een gelijkspel tegen Gerwyn Price.

Die twee hoogtepunten maakten echter snel plaats voor een dieptepunt. De Engelsman liet in april dit jaar weten te kampen met een angststoornis. Hij nam een sabbatical, maar keerde snel weer terug op het circuit. In november kwam er weer een hoogtepunt in de nog prille carrière van Humphries. De 24-jarige darter pakte ten koste van Adam Gawlas de jeugdwereldtitel.

Petersen kende net als zijn aankomende tegenstander een memorabele run op het afgelopen WK. De Zuid-Afrikaanse publiekslieveling haalde de laatste zestien na zeges op Wayne Jones, Ian White en Steve West. Een life-saver zo bleek, want de African Warrior mocht daardoor zijn PDC Tour Card behouden.

Het duude dit seizoen echter lang alvorens Petersen zijn WK-vorm weer wist te vinden. De slechte start zorgde er echter wel voor dat de voormalig WK-kwartfinalist zich niet via de Pro Tour kon kwalificeren voor het WK Darts. Het Afrikaanse kwalificatietoernooi bleek echter opnieuw een vangnet voor de Zuid-Afrikaan.

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags: , ,

Author: Pieter Verbeek