In aanloop naar de start van het PDC WK Darts 2020 op vrijdag 13 december blikt Dartsnieuws vooruit op de 32 duels uit de eerste ronde.

De voorbeschouwingen worden gedaan op volgorde van het speelschema voor het WK Darts. Dagelijks worden één of twee vooruitblikken op onze website geplaatst. Het volledige toernooischema is via deze link te vinden.

Luke Woodhouse vs Paul Lim


Tijdstip: Zaterdag 14 december om 15:40 uur

Onderlinge balans:Luke Woodhouse 0-0 Paul Lim

Vorige ontmoeting: n.v.t.

Aantal voorgaande PDC WK-deelnames: Woodhouse 0, Lim 11

Beste resultaat Debuut 2020 (Woodhouse); Tweede ronde, 2001 & 2018 (Lim)

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Vooruitblik

Het duel tussen Luke Woodhouse en Paul Lim is er één tussen een WK-debutant en de oudste deelnemer op dit toernooi. Op voorhand lijkt dit een fifty-fifty wedstrijd.

Woodhouse boekte recentelijk nog de grootste zege uit zijn carrière door Daryl Gurney te verslaan tijdens de Players Championship Finals. Woody kent dus geen angst voor het spelen van wedstrijden op het grote podium.

Dat laatste moet ook geen enkel probleem zijn voor Lim, wiens actieve dartscarrière al bijna veertig jaar duurt. De Singaporees schreef in 1990 geschiedenis door een negendarter te gooien op de Lakeside, de eerste ooit op een WK. Sinds 1994 gooit hij zijn pijlen bij de PDC, waar hij inmiddels elf WK-deelnames afwerkte. Wellicht heeft Woodhouse meer potentie dan Lim, maar is dat voldoende om de ervaren Singapore Slinger uit te schakelen?

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags: , ,

Author: Pieter Verbeek