In aanloop naar de start van het PDC WK Darts 2020 op vrijdag 13 december blikt Dartsnieuws vooruit op de 32 duels uit de eerste ronde.

De voorbeschouwingen worden gedaan op volgorde van het speelschema voor het WK Darts. Dagelijks worden één of twee vooruitblikken op onze website geplaatst. Het volledige toernooischema is via deze link te vinden.

Mark McGeeney vs Matt Campbell


Tijdstip: Zaterdag 14 december om 20:10 uur

Onderlinge balans: Mark McGeeney 0-0 Matt Campbell

Vorige ontmoeting: n.v.t.

Aantal voorgaande PDC WK-deelnames: McGeeney 0, Campbell 0

Beste resultaat n.v.t.

Evert Zomer

Foto: Evert Zomer

Vooruitblik

De eerste zaterdagavond op het PDC WK Darts 2020 gaat van start met twee debutanten. Toch heeft Mark McGeeney speler beduidend meer ervaring dan Matt Campbell.

McGeeney maakte begin dit seizoen de overstap vanuit de BDO, waar hij vorig jaar in de finale van de Lakeside stond. Aan het begin van het seizoen haalde hij een halve finale van een Players Championship-toernooi. Daarna viel het stil bij The Gladiator, die dit jaar slechts twee Euro Tour-toernooien speelde.

Met zijn podiumervaring als BDO-speler heeft de Engelsman echter wel een flink streepje voor op Campbell. De Canadees was afgelopen seizoen de beste speler uit zijn land op de CDC-ranking. Het wordt voor Campbell zijn eerste opwachting op een televisietoernooi.

PDC

Foto: PDC

Tags: , ,

Author: Pieter Verbeek