In aanloop naar de start van het PDC WK Darts 2020 op vrijdag 13 december blikt Dartsnieuws vooruit op de 32 duels uit de eerste ronde.

De voorbeschouwingen worden gedaan op volgorde van het speelschema voor het WK Darts. Dagelijks worden één of twee vooruitblikken op onze website geplaatst. Het volledige toernooischema is via deze link te vinden.

Ritchie Edhouse vs Boris Koltsov


Tijdstip: Dinsdag 17 december om 20:10 uur

Onderlinge balans: Ritchie Edhouse 0-1 Boris Koltsov

Vorige ontmoeting: Ritchie Edhouse 2-6 Boris Koltsov; Players Championship 13, 2019

Aantal voorgaande PDC WK-deelnames: Edhouse 0, Edhouse 3

Beste resultaat: Debuut, 2020 (Edhouse); Eerste ronde, 2015 en 2019 (Koltsov)

PDC Europe

Foto: PDC Europe

Vooruitblik

Ritchie Edhouse gaat zijn debuut maken op het WK Darts. The Madhouse plaatste zich via de Pro Tour en dat is knap, want de Engelsman is niet in het bezit van een PDC Tour Card.

Edhouse kende een uitstekend openingsweekend op de Challenge Tour, waardoor hij als invaller aan alle Players Championship-toernooien mocht meedoen. Hij deed tweemaal mee aan de UK Open, waar hij telkens zijn eerste partij verloor.

Zijn tegenstander Boris Koltsov heeft wat meer podiumervaring en gaat alweer zijn vierde WK spelen. Tweemaal verloor de Rus in de eerste ronde en één keer strandde het avontuur al in de voorronde.

De Russische darter heeft nog nimmer kunnen imponeren op het grote WK-podium. The Viking gooide in zijn vier WK-wedstrijden telkens een gemiddelde van onder de tachtig. Koltsov was dit jaar net als Edhouse actief op de Challenge Tour, waar hij twee finales haalde en één toernooi wist te winnen. Op papier lijkt Edhouse licht favoriet om de tweede ronde te halen.

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags: , ,

Author: Pieter Verbeek