In aanloop naar de start van het PDC WK Darts 2020 op vrijdag 13 december blikt Dartsnieuws vooruit op de 32 duels uit de eerste ronde.

De voorbeschouwingen worden gedaan op volgorde van het speelschema voor het WK Darts. Dagelijks worden één of twee vooruitblikken op onze website geplaatst. Het volledige toernooischema is via deze link te vinden.

Ross Smith vs Ciaran Teehan


Tijdstip: Zondag 15 december om 14:40 uur

Onderlinge balans: Ross Smith 0-0 Ciaran Teehan

Vorige ontmoeting: n.v.t.

Aantal voorgaande PDC WK-deelnames: Smith 2, Teehan 0

Beste resultaat: Tweede ronde, 2019 (Smith); Debuut, 2020 (Teehan)

PDC

Foto: PDC

Vooruitblik

Het Ierse darten is bezig aan een revolutie met een aantal jonge talenten die doorbreken. Ciaran Teehan is één van deze ruwe diamanten en maakt zijn debuut in Alexandra Palace.

De World Masters-kwartfinalist plaatste zich via de Development Tour voor het WK Darts. De Ierse darter haalde twee finales en drie halve finales op het jeugdcircuit van de PDC. Dat was nipt voldoende om landgenoot Shane McGuirk op de ranglijst voorbij te steken met een verschil van slechts vijftig pond.

Teehan treft een speler wiens carrière ook pas net tot ontbolstering is gekomen. Ross Smith maakte tijdens het WK Darts van 2014 zijn debuut, maar het duurde vervolgens pas tot 2018 alvorens Smudger weer wat mooie resultaten liet zien.

Dit jaar zorgde de Engelsman voor een enorme stunt door Michael van Gerwen te verslaan tijdens het EK Darts, nadat Smith eerder dit seizoen ook al de kwartfinales had gehaald op de UK Open.

Bovendien plaatste de 30-jarige darter zich ook voor de Grand Slam of Darts en Players Championship Finals. Smith heeft de weg omhoog definitief gevonden en met Mervyn King en Simon Whitlock als mogelijke tegenstanders in de tweede en derde ronde van het WK, ligt er nog een mooie afsluiting van het seizoen in het verschiet.

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags: , ,

Author: Pieter Verbeek