In aanloop naar de start van het PDC WK Darts 2020 op vrijdag 13 december blikt Dartsnieuws vooruit op de 32 duels uit de eerste ronde.

De voorbeschouwingen worden gedaan op volgorde van het speelschema voor het WK Darts. Dagelijks worden één of twee vooruitblikken op onze website geplaatst. Het volledige toernooischema is via deze link te vinden.

Rowby-John Rodriguez vs Noel Malicdem


Tijdstip: Dinsdag 17 december om 15:40 uur

Onderlinge balans: Rowby-John Rodriguez 0-0 Noel Malicdem

Vorige ontmoeting: n.v.t.

Aantal voorgaande PDC WK-deelnames: Rodriguez 4, Malicdem 1

Beste resultaat: Tweede ronde, 2019 (Rodriguez); Tweede ronde, 2019 (Malicdem)

PDC Asia

Foto: PDC Asia

Vooruitblik

Rowby-John Rodriguez doet al voor de vijfde keer mee aan het WK Darts. Enkel vorig jaar wist Little John zijn eerste ronde door te komen. Toen boekte hij een zege op Ricky Evans, om vervolgens nipt te verliezen van Cristo Reyes.

Het heeft de Oostenrijker vaak niet meegezeten met de WK-loting. Tweemaal werd Rodriguez uitgeschakeld door Dave Chisnall, en bij zijn debuut in 2015 verloor hij van Raymond van Barneveld. De darter uit Wenen beleefde een enigszins onzichtbaar seizoen, met enkel een kwartfinale tijdens de Austrian Darts Championship in eigen land. Aan dat resultaat heeft Rodriguez ook zijn plaatsing voor het WK Darts te danken.

Noel Malicdem is voor het tweede jaar op rij te bewonderen in Alexandra Palace. Vorig jaar debuteerde de Filipijn met een zege op Jeffrey de Graaf in de eerste ronde. Malicdem moest vervolgens zijn meerdere erkennen in Kyle Anderson.

De Gentle Giant kwalificeerde zich voor het WK Darts door als vierde te eindigen op de Aziatische Tour Order of Merit. Malicdem gooide wel met afstand het hoogste circuitgemiddelde (93) van alle spelers op de Aziatische Tour. De Filipijnse darter zou zomaar opnieuw de tweede ronde kunnen halen op het wereldkampioenschap. In dat geval wacht voor hem een ontmoeting met Peter Wright in de tweede ronde.

Pieter Verbeek/PV-Darts

Foto: Pieter Verbeek/PV-Darts

Tags: , ,

Author: Pieter Verbeek