In aanloop naar de start van het PDC WK Darts 2020 op vrijdag 13 december blikt Dartsnieuws vooruit op de 32 duels uit de eerste ronde.

De voorbeschouwingen worden gedaan op volgorde van het speelschema voor het WK Darts. Dagelijks worden één of twee vooruitblikken op onze website geplaatst. Het volledige toernooischema is via deze link te vinden.

Ryan Joyce vs Jan Dekker


Tijdstip: Donderdag 19 december om 14:40 uur

Onderlinge balans: Ryan Joyce 0-0 Jan Dekker

Vorige ontmoeting: n.v.t.

Aantal voorgaande PDC WK-deelnames: Joyce 1, Dekker 3

Beste resultaat: Kwartfinale, 2019 (Joyce); Tweede ronde, 2018 en 2019 (Dekker)

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Voorbeschouwing

Vorig jaar stonden Jan Dekker en Ryan Joyce tegenover een vrouw in de eerste ronde, nu treffen zij elkaar. Dekker was toen te sterk voor Lisa Ashton, terwijl Joyce afrekende met Anastasia Dobromyslova.

De Engelsman plaatste zich dit jaar via de Pro Tour voor het WK, waar hij vorig jaar met een kwartfinale uitstekend debuteerde. Naast Dobromyslova versloeg Relentless ook Simon Whitlock, Alan Norris en James Wade. In de kwartfinale verloor de Brit van Michael van Gerwen.

Dit seizoen wist Joyce één halve finale en twee kwartfinales op de Pro Tour te halen. De darter uit Newcastle deed dit seizoen qua majors alleen mee aan de UK Open en Players Championship Finals.

Dekker plaatste zich met een omweg voor het WK Darts door het kwalificatietoernooi voor spelers uit de Benelux te winnen. Mede door trieste omstandigheden kende de geboren Emmenaar geen goed seizoen, met slechts twee kwartfinales op de Pro Tour.

Door kwalificatie voor het WK Darts is de tweevoudig halvefinalist op Lakeside wel zeker van het behouden van zijn PDC Tour Card. Met een goed resultaat op het WK kan Dekker zijn jaar goedmaken en zijn loting biedt daar wel kansen op.

Bij een overwinning op Joyce, treft de Nederlander namelijk Jonny Clayton in de tweede ronde. Daarna wacht mogelijk Stephen Bunting.

Doe mee aan het WK Darts Spel en win minimaal 5.000 euro aan prijzen met een eerste prijs van 2.500 euro! Of doe mee aan het GRATIS WK Darts Spel en win 100 euro aan prijzen!

Pieter Verbeek/PV-Darts

Foto: Pieter Verbeek/PV-Darts

Tags: , ,

Author: Pieter Verbeek