In aanloop naar de start van het PDC WK Darts 2020 op vrijdag 13 december blikt Dartsnieuws vooruit op de 32 duels uit de eerste ronde.

De voorbeschouwingen worden gedaan op volgorde van het speelschema voor het WK Darts. Dagelijks worden één of twee vooruitblikken op onze website geplaatst. Het volledige toernooischema is via deze link te vinden.

Ryan Meikle vs Yuki Yamada


Tijdstip: Zaterdag 14 december om 14:40 uur

Onderlinge balans: 0-0

Vorige ontmoeting: n.v.t.

Aantal voorgaande PDC WK-deelnames: Meikle 0, Yamada 0

Beste resultaat n.v.t.

Pieter Verbeek/PV-Darts

Foto: Pieter Verbeek/PV-Darts

Vooruitblik

Ryan Meikle en Yuki Yamada zijn de eerste debutanten die in actie komen op het WK Darts. Het mag geen verrassing zijn dat de Engelsman en de Japanner nog geen enkele keer tegen elkaar hebben gespeeld.

Hoewel Meikle zijn eerste opwachting gaat maken in Alexandra Palace, heeft de Engelse darter al wat ervaring opgedaan op het grote podium. Zo verraste hij eind november nog met een zege op Jonny Clayton tijdens de Players Championship Finals. The Barber had zich eerder op het nippertje via de Pro Tour voor het wereldkampioenschap geplaatst.

Yamada won dit seizoen een toernooi op de PDC Asian Tour, maar liep in eerste instantie kwalificatie voor het WK mis. De Japanner eindigde als vijfde op de Asian Tour Order of Merit, waar slechts de top vier een uitnodiging kreeg. Nummer twee en landgenoot Seigo Asada hielp hem echter door het Japanse kwalificatietoernooi te winnen, waardoor Yamada een plekje opschoof op de ranglijst. Yammer speelde eerder op de Japan Darts Masters (2015) en World Cup of Darts (2017). Beide keren verloor hij zijn eerste partij.

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags: , ,

Author: Pieter Verbeek