In aanloop naar de start van het PDC WK Darts 2020 op vrijdag 13 december blikt Dartsnieuws vooruit op de 32 duels uit de eerste ronde.

De voorbeschouwingen worden gedaan op volgorde van het speelschema voor het WK Darts. Dagelijks worden één of twee vooruitblikken op onze website geplaatst. Het volledige toernooischema is via deze link te vinden.

Ryan Searle vs Robbie King


Tijdstip: Dinsdag 17 december om 13:40 uur

Onderlinge balans: Ryan Searle 0-0 Robbie King

Vorige ontmoeting: n.v.t.

Aantal voorgaande PDC WK-deelnames: Searle 1, King 0

Beste resultaat: Laatste 16, 2019 (Searle); Debuut, 2020 (King)

Vooruitblik

Ryan Searle debuteerde vorig seizoen op het WK Darts en deed het bovenverwachting goed. De langharige Engelsman haalde de vierde ronde, na onder meer een zege op Mensur Suljovic. In de achtste finales verloor hij van de latere verliezend finalist Michael Smith.

Dit jaar verging het Searle een heel stuk minder. Vooral zijn recente vorm is iets wat zorgwekkend, met slechts twee zeges in zijn laatste dertien wedstrijden. De 32-jarige darter speelde dit seizoen slechts twee majors en werd telkens in een vroegstadium uitgeschakeld.

Robbie King maakt dit jaar zijn eerste opwachting in Alexandra Palace. De Australiër won in oktober de Oceanic Masters, waardoor hij WK-kwalificatie afdwong.

King kwam dit seizoen in actie op de DPA Tour, het circuit voor spelers uit Oceanië. Op deze tour wist hij drie van de dertig toernooien te winnen. King maakte dit jaar zijn televisiedebuut op de Melbourne Darts Masters, waar hij met een gemiddelde van 77 verloor van Rob Cross (6-2).

Pieter Verbeek/PV-Darts

Foto: Pieter Verbeek/PV-Darts

Tags: , ,

Author: Pieter Verbeek