In aanloop naar de start van het PDC WK Darts 2020 op vrijdag 13 december blikt Dartsnieuws vooruit op de 32 duels uit de eerste ronde.

De voorbeschouwingen worden gedaan op volgorde van het speelschema voor het WK Darts. Dagelijks worden één of twee vooruitblikken op onze website geplaatst. Het volledige toernooischema is via deze link te vinden.

Steve Lennon vs Callan Rydz


Tijdstip: Maandag 16 december om 20:10 uur

Onderlinge balans: Steve Lennon 1-0 Callan Rydz

Vorige ontmoeting: Steve Lennon 4-1 Callan Rydz, Development Tour 7 (2017)

Aantal voorgaande PDC WK-deelnames: Lennon 2, Rydz 0

Beste resultaat: Tweede ronde, 2019 (Lennon); Debuut, 2020 (Rydz)

PDC

Foto: PDC

Vooruitblik

Het duel tussen Steve Lennon (25) en Callan Rydz (21) is er één tussen twee jonge spelers. Voor laatstgenoemde wordt het zijn debuut op het WK Darts, terwijl Lennon zijn derde opwachting maakt.

De Ierse darter maakte dit jaar zijn debuut in de Premier League Darts tijdens het bezoek aan Dublin en haalde samen met landgenoot William O’Connor de finale op de World Cup of Darts. Op de belangrijke vloertoernooien ging het echter minder goed met The Shamrock. Lennon dreigde het WK te missen, maar met een ferme eindsprint wist hij het alsnog te halen.

Vorig jaar won de Ier voor het eerst een WK-wedstrijd tegen James Bailey. Een ronde later ging hij na een kraker onderuit tegen Alan Norris. Net als het afgelopen seizoen, zal Lennon (licht) favoriet zijn in zijn eersterondepartij.

Zijn tegenstander Rydz barst van het talent, maar heeft nog nauwelijks ervaring met grote televisiewedstrijden. De Engelsman debuteerde eerder dit jaar op de UK Open, waar hij in de eerste ronde verloor van Jamie Hughes. Wel zette The Riot een verdienstelijke wedstrijd neer met een gemiddelde van 91.

Rydz dankt zijn WK-deelname aan het winnen van de Challenge Tour-ranking. De darter uit Newcastle maakte een enorme inhaalslag op die ranglijst door het zestiende en achttiende Challenge Tour-toernooi te winnen. Met een Tour Card voor de komende twee PDC-seizoenen op zak, kan Rydz met het WK alvast ruiken aan het grote werk.

Stefan Strassenburg/PDC Europe

Foto: Stefan Strassenburg/PDC Europe

Tags: , ,

Author: Pieter Verbeek