In aanloop naar de start van het PDC WK Darts 2020 op vrijdag 13 december blikt Dartsnieuws vooruit op de 32 duels uit de eerste ronde.

De voorbeschouwingen worden gedaan op volgorde van het speelschema voor het WK Darts. Dagelijks worden één of twee vooruitblikken op onze website geplaatst. Het volledige toernooischema is via deze link te vinden.

William O’Connor vs Marko Kantele


Tijdstip: Maandag 16 december om 21:10 uur

Onderlinge balans: William O’Connor 0-0 Marko Kantele

Vorige ontmoeting: n.v.t.

Aantal voorgaande PDC WK-deelnames: O’Connor 2, Kantele 2

Beste resultaat: Derde ronde, 2019 (O’Connor); Eerste ronde, 2009 en 2018 (Kantele)

Kelly Deckers/PDC

Foto: Kelly Deckers/PDC

Vooruitblik

William O’Connor en Marko Kantele gaan allebei hun derde opwachting maken op het WK Darts. Kantele debuteerde al in 2009, maar het duurde tot 2018 alvorens de Fin voor een tweede keer in actie mocht komen in Alexandra Palace.

De 51-jarige darter verloor zijn twee eerdere WK-wedstrijden kansloos van Ronnie Baxter (2009) en John Henderson (2018). Kantele plaatste zich dit jaar niet op eigen kracht voor het wereldkampioenschap. Hij eindigde als nummer drie op de circuitranglijst voor spelers uit Scandinavië en de Baltische staten, terwijl een positie in de top twee nodig was. Kantele profiteerde echter van nummer twee Darius Labanauskas, die zich al via de PDC Pro Tour had gekwalificeerd voor het WK Darts.

O’Connor is bezig aan het sterkste seizoen uit zijn carrière en is ruim favoriet om deze partij te winnen. De Ier won dit seizoen zijn eerste PDC-rankingtitel én haalde samen met landgenoot Steve Lennon de finale van de World Cup of Darts.

Recentelijk toonde The Magpie nog goede vorm door de kwartfinales te halen op de Players Championship Finals en debuteerde hij op de Grand Slam of Darts. Verzaakt O’Connor niet, dan moet het raar lopen wil hij niet tegenover Gerwyn Price staan in de tweede ronde.

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags: , ,

Author: Pieter Verbeek