Twee van de drie wereldtitels zijn al vergeven tijdens het BDO WK 2020. Keane Barry won het jeugdtoernooi, terwijl Mikuru Suzuki zich tot winnaar bij de dames kroonde.

Zondagavond wordt tussen Wayne Warren en Jim Williams gestreden om de BDO-wereldtitel bij de heren. Één van hen wordt de vierde Welshe winnaar van het BDO WK.

Leighton Rees werd in 1978 de eerste winnaar uit Wales van het BDO-wereldkampioenschap. Ritchie Burnett werd de tweede, door Raymond van Barneveld in 1995 in de finale te verslaan. Mark Webster voegde zich in 2008 in dit rijtje.

In de head-to-head heeft Williams een flinke voorsprong op zijn landgenoot. Van de zes officiële onderlinge ontmoetingen won The Quiff er vijf, waaronder in de finale van de England Open in 2019.

Op basis van de vorm tijdens het BDO WK is Warren echter de favoriet. De 57-jarige Welshman gooide telkens ruim boven de 90 gemiddeld, terwijl Williams daar tweemaal (85.5 en 86.8) ruim onder zat. Laatstgenoemde heeft echter al een BDO-major op zak. Zo wist de 35-jarige darter afgelopen jaar de BDO World Trophy op zijn naam te schrijven.

Bekijk hier het uitzendschema van Eurosport tijdens dit toernooi.

Speelschema BDO WK 2020

Zondag 12 januari (20:00 uur)
WK-Finale (Best of 13 sets)

Wayne Warren v Jim Williams

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags: , ,

Author: Pieter Verbeek