De finale van de World Grand Prix gaat zaterdagavond tussen Michael van Gerwen en Peter Wright. Het Ierse publiek krijgt daarmee een droomfinale tussen de nummers één en twee van de wereldranglijst.

Wright moest de meeste moeite doen om de eindstrijd van de World Grand Prix te halen. De Schot keek in zijn halve finale tegen Mensur Suljovic tegen een achterstand van 3-0 in sets aan. Op miraculeuze wijze wist ‘Snakebite’ zich terug te knokken in het duel, om vervolgens de zege voor de neus van de Oostenrijker weg te kapen.

In de kwartfinale moest de nummer twee van de wereld ook al tot het gaatje gaan. James Wilson dwong Wright tot het spelen van een beslissende leg, maar ook toen kwam de voormalig UK Open-kampioen als sterkste uit de strijd. In zijn eerste twee duels tegen Steve West (2-0) en Jermaine Wattimena (3-0) bleef hij zonder setverlies.

Van Gerwen kwam tot nu toe geen moment in de problemen. Al bood Dave Chisnall flink partij in de kwartfinale, die ondanks een gemiddelde van bijna 98 kansloos was. Op ‘Mighty Mike’ stond echter geen maat en de tweevoudig wereldkampioen bleef gemakkelijk overeind.

Steve Lennon (2-0) en Darren Webster (3-0) werden zonder setverlies aan de kant geschoven in de eerste twee rondes. In de halve eindstrijd moest Daryl Gurney het hoofd buigen voor Van Gerwen.

Wright en Van Gerwen troffen elkaar eind september tijdens de Champions League of Darts voor het laatst op een televisietoernooi. Toen ging de zege met 11-9 naar ‘Snakebite’.

Zaterdag 6 oktober
Finale (rond 21:00 uur)

Michael van Gerwen v Peter Wright
Best of 9 sets

Lawrence Lustig/PDC

Foto: Lawrence Lustig/PDC

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek