De Finder Darts Masters staat van 8 tot en met 10 december gepland. Het toernooi wordt ook dit jaar gehouden in Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee.

De Finder Masters is net als de Winmau World Masters een majortoernooi. Het toernooi kenmerkt zich door het zeer goede format. Er wordt gespeeld in 8 poules van 3 spelers wat het totaal brengt op 24 van de beste spelers uit de internationale dartssport. Alleen de poulewinnaar gaat door naar de kwartfinale. De indeling is zo dat pas in de derde en laatste wedstrijd in de poule de uiteindelijke beslissing valt.

Deelnemersveld
Tijdens dit toernooi zullen meerdere Nederlanders aan de oche verschijnen. Zeven heren, drie vrouwen en drie jeugdspelers maken hun opwachting op het toernooi:

Wesley Harms: Finder Darts Masters-ranking (geplaatst)
Willem Mandigers: Finder Darts Masters-ranking (geplaatst)
Danny Noppert: Finder Darts Masters-ranking (geplaatst)
Richard Veenstra: Finder Darts Masters-ranking
Rick Hofstra: Winnaar CLoD 2017
Wouter Vaes: Wildcard organisatie
Dennie Olde Kalter: Wildcard NDB

Aileen de Graaf: Finder Darts Masters-ranking (geplaatst)
Marjolein Noijens: Winnares CLoD 2017
Sharon Prins: Wildcard organisatie

Wessel Nijman: Winnaar HAL Masters 2017
Ramon Leferink: Winnaar CLoD 2017 junioren
Justin van Tergouw: Wildcard organisatie

Klik HIER voor het complete deelnemersveld.

Loting
Ook de loting is inmiddels voltrokken en door het grote aantal Nederlanders zijn er ook enkele aan elkaar gekoppeld. In poule D zitten namelijk Willem Mandigers en Richard Veenstra en Wesley Harms en Dennie Olde Kalter zitten beiden in poule E. Verder heeft Rick Hofstra een hele pittige loting met Scott Mitchell en Ross Montgomery. Bij de dames zitten Sharon Prins en Marjolein Noijens in een poule en bij de jeugd treffen Ramon Leferink en Justin van Tergouw elkaar in de groepsfase.

Klik HIER voor de volledige loting.

Historie
De Finder Darts Masters staat al twee jaar lang op naam van Glen Durrant. Vorig jaar was hij in de finale te sterk voor Jamie Hughes. Daarbij staat de trofee als 11 jaar lang in het Groot-Brittannië, door acht Engelse en drie Schotse zeges. Raymond van Barneveld was in 2004 de laatste niet-Brit die het toernooi won. De Nederlander stond in totaal drie keer met de beker omhoog.

Bij de dames is Anastasia Dobromyslova de titelverdediger. Zij stond de laatste vijf jaar in de finale en was daarin drie keer de sterkste. Aileen de Graaf kon de Rus vorig jaar in de eindstrijd niet verslaan. Dat lukte wel in 2013. Toen werd de Nederlandse de kampioen.

De Nederlandse jeugd op het toernooi doet het al jaren goed. Sinds de eerste jeugdeditie in 2011 stonden maar liefst negen landgenoten in de finale. Jimmy Hendriks, Quin Wester en Colin Roelofs wonnen één keer, Justin van Tergouw twee keer.

Bron: NDBDarts.nl

Tags:

Schrijver: Pieter Verbeek