Krijgt het WK Darts 2018 de gedroomde finale met Michael van Gerwen tegen Phil Taylor? Dat is zaterdagavond de grote vraag, tijdens de twee halve finales die dan op het programma staan. Taylor neemt het op tegen Jamie Lewis, Rob Cross is de tegenstander van Van Gerwen.

Mochten zowel Taylor als Van Gerwen winnen, dan krijgt het WK een droomfinale. Aan de ene kant Taylor, de man met het ongelooflijke aantal van zestien wereldtitels op zak. The Power pakte zijn laatste wereldtitel echter in 2013 en hij is niet meer zo goed als hij was. Hij lijkt vervangen door Van Gerwen, de beste darter van de afgelopen vier jaar. De twee kunnen het niet altijd even goed vinden; des te meer redenen voor een spannende finale.

Phil Taylor v Jamie Lewis

Taylor is logischerwijs dé favoriet in de partij tegen Lewis. De man uit Wales dacht dat zijn dartseizoen er al op zat, maar hij plaatste zich via een kwalificatietoernooi als laatste man voor het WK. In de voorronde versloeg hij Kenny Neyens met 1-2, om later die middag Jonny Clayton met 0-3 te verslaan. Vervolgens werden ook Peter Wright, James Richardson en Darren Webster verslagen. Wat vooral opvalt, is dat Lewis de zeges niet cadeau krijgt en hij er wel degelijk hard voor moet werken. Taylor wankelde eigenlijk alleen in de eerste ronde. Hij liet Anderson vrijdagavond weliswaar terugkomen tot 4-4, maar in de negende set kwam hij niet in gevaar.

Michael van Gerwen v Rob Cross

De naam van Van Gerwen viel voorafgaand aan het WK met enige vorm van zekerheid in te vullen op de plek van halve finalist. Dat de naam van Cross daar ook stond, was minder zeker. Michael Smith, John Henderson en Dimitri van den Bergh konden namelijk allen roet in het eten gooien. Smith deed Cross meerdere keren wankelen, want Bully Boy kreeg zelfs pijlen voor de wedstrijd. Die kansen pakte hij niet en dat deed Cross later wel. Tegen Henderson werd het een eenvoudige overwinning, maar Van den Bergh kwam terug van een grote achterstand. Hij verloor uiteindelijk wel van Voltage. Van Gerwen won van Christian Kist, James Wilson, Gerwyn Price en Raymond van Barneveld.

Avondsessie (vanaf 20:00 uur)
20:45 uur Phil Taylor v Jamie Lewis
22:30 uur Michael van Gerwen v Rob Cross

Tags: | | | |

Schrijver: Joris Verwijst