Nog maar acht spelers zijn er over in de strijd om de wereldtitel op het WK Darts 2018. Drie Engelsen, twee Nederlanders, een Welshman, Belg en een Schot. Vier titelkandidaten spelen vrijdagmiddag hun eerste kwartfinalewedstrijd.

Jamie Lewis v Darren Webster

Meningen hadden op voorhand een duel tussen Peter Wright en Adrian Lewis verwacht, het liep echter anders. Jamie Lewis zorgde voor de uitschakeling van Wright, terwijl Kevin Munch met een zege op ‘Jackpot’ het schema open gooide voor Webster. Laatstgenoemde speelt zijn tweede kwartfinale op het WK, voor Lewis is het een compleet nieuwe ervaring. Op basis van de resultaten tijdens dit WK is de Welshman de favoriet, maar dat is ook het enige resultaat dit seizoen dat in het voordeel van Lewis spreekt. Gezien de prestaties van Webster in de afgelopen twee jaren, zou een plek in de halve finale niet compleet uit de lucht vallen.

Dimitri van den Bergh v Rob Cross

Kim Huybrechts was jarenlang onbedreigd de vaandeldrager van het Belgische darten, maar Dimitri van den Bergh komt met rasse schreden dichterbij. De 23-jarige Belg maakte veel indruk op de World Series of Darts Finals, werd jeugdwereldkampioen en staat nu zelfs in de kwartfinale op het grote WK. Om kans te maken tegen Rob Cross, zal Van den Bergh het niveau van zijn partij tegen Stephen Bunting moeten benaderen. ‘Voltage’ werd in de tweede ronde flink getest door Michael Smith. Cross overleefde echter twee matchdarts en doorstond zijn wedstrijden tegen Seigo Asada en John Henderson gemakkelijk. De Engelsman is de favoriet tegen Van den Bergh, maar ‘The Dreammaker’ is zeker in staat om roet in het eten te gooien.

Kwartfinale
Vrijdag 29 december
Middagsessie (vanaf 13:30 uur)

13:45 uur Jamie Lewis v Darren Webster
15:15 uur Dimitri Van den Bergh v Rob Cross

Tags: | | | |

Schrijver: Pieter Verbeek