Vrijdagmiddag werden de eerste twee halve finalisten op het WK Darts 2018 bekend. Jamie Lewis vervolgde zijn WK-sprookje met ruime overwinning op Darren Webster, terwijl Rob Cross te sterk was voor Dimitri van den Bergh na een thriller.

Het avondprogramma belooft veel goeds. Vier spelers in de huidige top-10 van de wereldranglijst en allen spelers die in het verleden wereldkampioen zijn geworden bij de PDC. In Nederland zullen de ogen vooral gericht zijn op het eerste duel, in het Verenigd Koninkrijk zal de tweede partij wellicht de meeste interesse wekken.

Michael van Gerwen v Raymond van Barneveld

De twee overgebleven Nederlandse deelnemers op het WK Darts treffen elkaar in de kwartfinale. Voor het derde jaar op rij staan Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld tegenover elkaar op het belangrijkste toernooi van het seizoen. ‘Barney’ won in 2016 de eerste ontmoeting, ‘Mighty Mike’ trok tijdens het afgelopen WK de stand gelijk met een 6-2 overwinning in de halve finale. Van Barneveld is één van de weinige spelers kwalitatief en mentaal sterk genoeg is om van Van Gerwen te winnen en dat weet de 28-jarige Brabander zelf ook. De regerend wereldkampioen stookte het vuurtje voorafgaand aan deze partij alvast op door te stellen dat hij de betere speler is van de twee en dat de afloop van dit duel daar niks aan gaat veranderen.

Phil Taylor v Gary Anderson

Wordt 29 december 2017 dan de laatste dag uit de professionele dartscarrière van Phil Taylor? Na zeges op Chris Dobey, Justin Pipe en Keegan Brown wacht ‘The Power’ in de kwartfinale zijn eerste echte test van dit toernooi. De 16-voudig wereldkampioen groeit steeds beter in het toernooi en ook bij Taylor zelf begint het besef steeds meer te groeien dat hij met een wereldtitel afscheid kan nemen van zijn geliefde sport. Bij tegenstander Gary Anderson gaat het getoonde niveau juist achteruit gedurende het wereldkampioenschap. ‘The Flying Scotsman’ begon overtuigend met een 3-0 overwinning op Jeff Smith en een gemiddelde van 101. Tegen Paul Lim (ruim 97 gemiddeld) en Steve West (95 gemiddeld), was dit een stuk lager. Anderson werd daarnaast ook behandeld aan zijn rug en is het afwachten of zijn fysieke gesteldheid invloed gaat hebben op de partij.

Avondsessie (vanaf 20:00 uur)
20:15 uur Michael van Gerwen v Raymond van Barneveld
21:45 uur Phil Taylor v Gary Anderson

Tags: | | | |

Schrijver: Pieter Verbeek