Het laatste weekend voor de Bauhaus Dutch Open Darts zal voor veel spelers in het teken staan van hun competitiewedstrijd in de landelijke competities.

Zowel de LaCo-teams als de SuperLeague-teams komen dit weekend weer in actie.

LaCo
Bij de heren komen in poule A alle zes de teams in actie. De koplopers DVS en DVO zullen het opnemen tegen respectievelijk DBA en VDO. De derde wedstrijd in de poule gaat tussen DONHN en SDC. Zullen de koplopers met een overwinning een comfortabele voorsprong pakken of zal de spanning weer helemaal terug zijn na deze speelweek?

In poule B zal DBBR er alles aan doen om de koppositie van DBMN over te nemen in een onderling duel. De andere wedstrijd in deze poule gaat tussen DVO en DOGDD. Zullen de mannen van de DVO hun eerste overwinning van het seizoen weten te behalen of blijft de DOGD de koplopers op de hielen zitten?

In poule C komen deze speelweek slechts twee teams in actie, DSWN versus DORA. Hekkensluiter DSWN zal trachten hun eerste overwinning van het seizoen binnen te slepen. Terwijl de mannen uit Amsterdam moeten winnen om de koploper niet uit het oog te verliezen.
Bij de dames komen in poule A maar liefst zes teams in actie. Koploper DONHN neemt het op tegen de SDC. De DOHNHN zal moeten winnen om de eerste plek niet te verliezen. VDO heeft namelijk één wedstrijd minder gespeeld als DONHN maar wel evenveel punten als de koploper.  De VDO kan bij winst op de nummer drie DVK dus na dit weekend zomaar de nieuwe koploper zijn. De derde wedstrijd uit deze poule gaat tussen DBA en DVS. Zullen de dames uit Almere hun eerste overwinning weten te behalen in eigen huis?
Bij de dames in poule B komen dit weekend vier teams in actie. Koploper DBMN neemt het op tegen nummer drie DBBR. De andere wedstrijd gaat tussen de DVO en DOGD.

SuperLeague
In de hoofdklasse is de spanning na de vorige speelweek weer helemaal terug. Koploper Bosgenoegen zal het opnemen tegen Dartshop Leiden. Oranjebar 1 kan dit weekend de koploper achterhalen, de mannen uit Mariahout zullen dan wel moeten winnen van Café de Dissel. Team Winsum Sneek zal het opnemen tegen directie concurrent DKE RW Repair. De laatste wedstrijden uit deze poule zijn niet minder spannend. deDartshop.nl en Fanatics Weert moeten beide winnen om de degradatieplaatsen te verlaten. Zij nemen het op tegen respectievelijk Twenty Six Urk en Red Alert Bert Kolen.

In de overgangsklasse is de strijd om promotie nog lang niet beslist. Maar onderin de ranglijst is de spanning misschien nog wel groter. Geen enkel team wil de competitie eindigen als hekkensluiter want dat betekent degradatie uit de SuperLeaugue. In overgangsklasse A lijken Toorsmit en Status Bar samen te gaan uitmaken wie zich tot kampioen mag kronen. Onderin strijden: de Moriaan,  de Schout/Schilderwerken, Legend Reen Sneek en SLT de Planeet tegen degradatie.

In overgangsklasse B is de spanning ook om te snijden. Extreme Sport Tilburg en Dart Team Venlo strijden om het kampioenschap terwijl de Burgermeester, FF naar Steef en Dart Team Klumpke nog vol aan de bak moeten om niet te degraderen.

In overgangsklasse C gaat Agnes en Schier Barendrecht momenteel comfortabel aan de leiding. Maar onderin strijden maar liefst 4 teams nog tegen degradatie: De zware jongens Hilversum, Het Wapen van Maasdijk, Sonny’s Darts / Agnes & Schier en DV Double Bull Spakenburg.

Tags:

Author: Pieter Verbeek