Deze zaterdag mogen de teams van de SuperLeague en LaCo weer aan de oche verschijnen. Hieronder een korte voorbeschouwing.

SuperLeague

In de Hoofdklasse zal koploper Bosgenoegen het opnemen tegen Team Winsum Sneek die op dit moment zesde staan. Team Winsum Sneek zullen nu punten willen pakken tegen de nummer één om aansluiting te vinden bij de nummers vier en vijf. Oranjebar 1 gaat deze week het duel aan met Twenty Six Urk. Oranjebar 1 staat op plek twee en Twenty Six Urk staat op drie. De winnaar van het duel zal na deze speelronde op de tweede plek staan. Bij een gelijkspel blijft Oranjebar 1 op de tweede plek staan. Na twee gelijke spelen en een verloren wedstrijd zal Fanatics Weert nu meer punten willen halen, ditmaal tegen DKE RW Repair. Hekkensluiter Café de Dissel zal strijden voor het eerste punt, zij gaan dit doen tegen Red Alert Bet Kolen. Laatste wedstrijd in deze klasse zal gaan tussen deDartshop.nl en Dartshop Leiden.

Ook in Overgangsklasse A is er tot nu toe een duidelijke nummer één. Toornsmit heeft nog maar één wedstrijd verloren en wil de goede lijn doortrekken tegen Vrijbuiter SuperLeague die op de vierde plek staan. Als Vostars United wint en Toornsmit haar wedstrijd verlies kan Vostars United de eerste plek overnemen. Dan moet er wel gewonnen worden van SLT de Planeet. Makkers van Wilma staan nu op de derde plek en zullen spelen tegen de Mondriaan. Er zit 1 punt verschil tussen de teams. De Mondriaan kan met winst boven Makkers van Wilma komen. De Schout/Kluin Schilderwerken krijgen deze week Legend Regen Sneek op bezoek. Beide teams moeten strijden tegen degradatie. Café Kremer en Status Bar moeten oppassen dat ze niet verder wegzakken. Nu staan zij op de zevende en achtste plaats.

Het is nu al spannend in Overgangsklasse B. De twee bovenste teams hebben allebei evenveel punten en alles tot nu toe nog gewonnen. Dart Team Venlo staat nu op de eerste plek en neemt het op tegen nummer zeven FF naar Steef. Xtreme Sport Tilburg wil de koppositie overnemen maar daarvoor moet eerst winst behaald worden tegen de Burgemeester. DAK/domein Vrijboom gaat op bezoek bij Dart Team Klumpke. Laatstgenoemde staat met twee punten verschil één plek boven DAK/domein Vrijboom en wil deze voorsprong graag uitbreiden. De nummer drie Café Kafé Doetinchem moet winnen van Dartscafé Nouveau om de top-2 niet uit het oog te verliezen. De nummers vier en vijf gaan deze week met elkaar de strijd aan. Er zit op dit moment één punt verschil tussen Oranjestad United en ’t Pleintje Stampersgat.

In Overgangsklasse C heeft de top-3 evenveel punten. De nummers twee en drie, 8-eraf Amsterdam en Agnes en Schier Barendrecht. nemen het tegen elkaar op. Nummer één Prima Darts krijgt de nummer zeven, Sonny’s Darts Agnes & Schier op bezoek. Na het verlies van vorige week wil Havenzicht Ridderkerk weer kijken naar boven. Ze gaan het duel aan met De Zware Jongens Hilversum. Racketcentrum Terneuzen staat dit weekend tegenover Flora Bar, beide teams hebben op dit moment één punt en gaan strijden voor meer. Het laatste duel gaat tussen Double Bull Spakenburg en Het Wapen van Maasdijk.

LaCo

Bij de heren in poule A worden er twee wedstrijden gespeeld. VDO en DVS bezetten de eerste twee plekken en nemen het op tegen elkaar. Ze staan in punten gelijk dus de winnaar van het duel zal na het weekend de ranglijst aanvoeren. DVK heeft nog geen wedstrijd gewonnen en gaat de strijd aan met DONHN om het eerste punt te pakken. In poule B mag DBMN na twee vrije speelweken weer aan de bak. Ze staan tegenover de mannen van DOGD die hun laatste wedstrijd hebben gewonnen en dus goed in hun vel zitten. Twee wedstrijden in poule C deze week. DSWN ontvangt FDB en moet nu punten halen aangezien de eerste drie wedstrijden verloren gingen. BDC heeft tot nu toe elke wedstrijd gewonnen en zal dit ook nu weer willen doen, er moet dan nog wel afgerekend worden met de nummer twee DORA.

In poule A bij de dames weer drie wedstrijden op de agenda. De koploper VDO neemt het op tegen het puntloze DVS. Laatstgenoemde zal hard moeten vechten om de eerste punten binnen te slepen. De nummer drie DVK mag afreizen naar Noord-Holland om te strijden tegen de dames van DONHN die op het moment tweede staan. Het laatste duel in deze poule gaat tussen DBA en FDB. Beide teams staan in punten gelijk, de winnaar zal de vierde plek verstevigen. In de andere poule worden twee wedstrijden gespeeld. DBMN speelt tegen DOGD. Met winst kan DBMN weer gelijk komen met de nummer één RDB aangezien zij niet spelen deze week. DOGD staat onderaan en moet alles uit de kast halen om punten te pakken. De andere wedstrijd gaat tussen DBBR en DSWN. Beide teams hebben hun laatste wedstrijd verloren en zullen dit willen goedmaken.

De jeugd begint aan de vijfde speelronde. In poule A krijgt DBA de jeugd van KDO op bezoek. DBA gaat strijden voor het eerste punt, KDO kan met winst inlopen op nummer één DBMN. DVS en RDB staan gelijk en nemen het deze week tegen elkaar op. Ze gaan het duel aan om de derde plek. In poule B worden geen wedstrijden gespeeld.

Bron: NDBDarts.nl

Tags: , ,

Author: Pieter Verbeek