Maandagavond is het de beurt aan twee nieuwe majorwinnaars op het WK Darts. Mensur Suljovic en Daryl Gurney, winnaars van respectievelijk de Champions League of Darts en de World Grand Prix, spelen dan hun eerste wedstrijd.

De avond wordt geopend door twee Aziatische qualifiers. Kai Fan Leung treft Paul Lim, laatstgenoemde is vooral bekend vanwege zijn negendarter op Lakeside in 1990. Dit jaar liet de Singaporees wederom van zich spreken door op de World Cup of Darts samen met landgenoot Harith Lim van Peter Wright en Gary Anderson te winnen. De winnaar van deze voorrondewedstrijd treft later op de avond Mark Webster.

Suljovic neemt het op tegen Kevin Painter. ‘The Gentle’ heeft zich inmiddels opgewerkt tot de nummer vijf van de wereldranglijst, terwijl Painter de laatste Pro Tour-plek wist te bemachtigen om zich voor het WK Darts te plaatsen.

Gurney, die overigens in hetzelfde kwart van de loting zit als Suljovic, komt ook maandag in actie. ‘Superchin’ kruist de degens met Ronny Huybrechts.

Maandag 18 december
20:10 uur Kai Fan Leung v Paul Lim (voorronde)
21:00 uur Mensur Suljovic v Kevin Painter
22:00 uur Daryl Gurney v Ronny Huybrechts
23:00 uur Mark Webster v Kai Fan Leung/Paul Lim

Tags: , , ,

Author: Pieter Verbeek