Aankomend weekend reizen de PDC-toppers naar Oostenrijk voor de vijfde editie van het Austrian Darts Open. Titelverdediger Phil Taylor is er niet bij, ‘The Power’ laat het Europese circuit links liggen in zijn afscheidsjaar.

Drie voormalig winnaars van het Oostenrijkse Euro Tour-toernooi zijn er wel bij. Michael van Gerwen, winnaar in 2013, is als eerste geplaatst in Wenen. Justin Pipe (2012) en Vincent van der Voort (2014) wisten beiden een startbewijs te veroveren op een kwalificatietoernooi.

Naast Van Gerwen en Van der Voort verschijnen er nog vijf andere Nederlanders aan de start van het zevende Euro Tour-evenement van het jaar. Vincent van der Meer maakt zijn eerste opwachting op de Euro Tour, de Zuid-Hollander wordt vergezeld door Jelle Klaasen, Benito van de Pas, Dirk van Duijvenbode en Christian Kist. Kim Huybrechts, Ronny Huybrechts en Dimitri van den Bergh verdedigen de Belgische eer.

Austrian Darts Open (ET7)
Top-16 geplaatste spelers

1 Michael van Gerwen
2 Peter Wright
3 Mensur Suljovic
4 Simon Whitlock
5 Benito van de Pas
6 Jelle Klaasen
7 Kim Huybrechts
8 Alan Norris
9 Ian White
10 Joe Cullen
11 Michael Smith
12 Daryl Gurney
13 Cristo Reyes
14 Mervyn King
15 Stephen Bunting
16 Steve West

UK Qualifiers:
Adrian Lewis, Jamie Lewis, Wayne Jones, David Pallett, James Wilson, Rob Cross, Chris Dobey, Lee Bryant, Andy Jenkins, Justin Pipe, Adrian Gray, Jonny Clayton, John Henderson, Tony Newell, Chris Quantock, Paul Rowley, Ritchie Edhouse, Jamie Bain

European Qualifiers:
Vincent van der Voort, Christian Kist, Vincent van der Meer, Martin Schindler, Dirk van Duijvenbode, Ronny Huybrechts, Rene Eidams en Dimitri Van den Bergh.

Host Nation Qualifier:

(Nog niet bekend, vier plaatsen beschikbaar)

Scandinavische Qualifier:
Kim Viljanen

Oost-Europese Qualifier:
(Nog niet bekend, één plek beschikbaar)

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek