Eind juni staat de vierde editie van de European Darts Matchplay op het programma. Dit toernooi wordt net als de afgelopen twee edities in Hamburg gespeeld.

Titelverdediger Michael van Gerwen is op de European Darts Matchplay de nummer één van de plaatsingslijst. De 29-jarige Brabander won dit Euro Tour-toernooi in 2015 en 2017. James Wade is de andere oud-kampioen. ‘The Machine’ zegevierde in 2016, maar is dit jaar niet van de partij.

Voormalig Euro Tour-winnaars Peter Wright, Michael Smith, Mensur Suljovic, Jonny Clayton, Mervyn King, Simon Whitlock, Kim Huybrechts, Justin Pipe en Robert Thornton zijn wel aanwezig in de Duitse stad Hamburg.

Gary Anderson is wel absent. De Schot is het hele jaar nog niet in actie gekomen op het Europese circuit. Dave Chisnall is naast Anderson en Wade de derde afwezige op de European Darts Matchplay.

Klik hier voor meer informatie over het Euro Tour-circuit.

European Darts Matchplay 2018 (ET9)
29 juni-1 juli, edel-optics.de Arena, Hamburg
Top-16 geplaatste spelers

1 Michael van Gerwen
2 Peter Wright
3 Michael Smith
4 Rob Cross
5 Daryl Gurney
6 Joe Cullen
7 Mensur Suljovic
8 Jonny Clayton
9 Ian White
10 Darren Webster
11 Gerwyn Price
12 Mervyn King
13 Simon Whitlock
14 Stephen Bunting
15 Kim Huybrechts
16 Steve Beaton

UK Qualifiers
Robert Owen, Michael Barnard, Jamie Bain, James Wilson, Martin Atkins (Wigan), Keegan Brown, Darren Johnson, Paul Rowley, Justin Pipe, Luke Humphries, Andy Boulton, Ryan Joyce, Chris Dobey, William O’Connor, Robert Thornton, Jim Brown, Mark Wilson, Jason Lowe

European Qualifier (28 juni)

Home Nation Qualifier (28 juni)

Nordic & Baltic Qualifier: Darius Labanauskas

East European Qualifier: Boris Koltsov

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek