Nog twee Euro Tour-toernooien zijn er te gaan dit jaar. De International Darts Open is de twaalfde van dertien evenementen op het Europese circuit en wordt van 14 tot en met 16 september in Riesa gespeeld.

De International Darts Open moet het voor het derde jaar op rij stellen zonder Michael van Gerwen. De nummer één van de wereld heeft zich niet ingeschreven voor het Euro Tour-toernooi in Riesa. Jermaine Wattimena is er wel bij. ‘The Machine Gun’ is voor het eerst in zijn carrière automatisch geplaatst voor een Euro Tour-evenement. Titelverdediger Peter Wright is de nummer één van de plaatsingslijst in de Duitse stad.

Mogelijk worden er nog meer Nederlandse spelers aan het deelnemersveld toegevoegd. Op donderdag 13 september wordt het Europese kwalificatietoernooi gespeeld.

Klik hier voor meer informatie over dit toernooi.

International Darts Open
Top-16 geplaatste spelers

1 Peter Wright
2 Mensur Suljovic
3 Ian White
4 Jonny Clayton
5 Adrian Lewis
6 Simon Whitlock
7 Joe Cullen
8 Daryl Gurney
9 Gerwyn Price
10 Darren Webster
11 Max Hopp
12 Stephen Bunting
13 Mervyn King
14 Dave Chisnall
15 Jermaine Wattimena
16 Kim Huybrechts

UK Qualifiers: Steve West, Steve Beaton, James Wilson, John Henderson, Ross Smith, Steve Lennon, Barry Lynn, Kyle Anderson, Ryan Searle, Dawson Murschell, Matthew Dennant, Terry Jenkins, Terry Temple, Mickey Mansell, Ryan Joyce, Robert Thornton, James Richardson, Adam Huckvale

Host Nation Qualifiers: N.N.B.

European Qualifiers: N.N.B.

Nordic & Baltic Qualifier: Magnus Caris

East European Qualifier: Patrick Kovacs

Pieter Verbeek/PV-Darts

Foto: Pieter Verbeek/PV-Darts

Tags: ,

Author: Pieter Verbeek