Zoals gebruikelijk heeft de NDB een voorlopige lijst samengesteld met Nederlandse deelnemers die zich tot nu toe gekwalificeerd hebben voor de Winmau World Masters via de verschillende criteria.

De Winmau World Masters 2017 en Lakeside playoffs zullen plaatsvinden van 25 tot en met 28 september in Bridlington, Engeland.

Zo plaatsen spelers zich rechtsreeks via de BDO Ranking, door het winnen van BDO gerankte toernooien en andere grote internationale toernooien, mogen een aantal voormalig winnaars deelnemen en krijgen landeorganisaties zoals de NDB de mogelijkheid om spelers af te vaardigen. Vanuit Nederland zijn dit de Nederlands kampioenen, de winnaars van de Champions League of Darts, de Prodarts Europe winnaars en daarnaast alle spelers van de nationale selecties indien nog niet geplaatst. Los van mogelijke Nederlandse winnaars van internationale toernooien georganiseerd in Nederland uiteraard. De voorlopige lijst met Nederlandse deelnemers is hier te vinden.

Voor 29 augustus dient de NDB de complete lijst in te leveren bij organisator BDO. Zij dienen alle deelnemers ‘goed te keuren’, de NDB zal zich inzetten hier zo spoedig als mogelijk duidelijkheid over te verkrijgen (hoe eerder hoe beter uiteraard). Vervolgens zal de BDO de complete deelnemerslijst en loting publiceren, incl. seeding vanuit de bijgewerkte BDO rankings.

Bron NDB.nl

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek