Andy Hamilton, in 2012 nog finalist op het WK Darts, stapt over van de PDC naar de BDO. De Engelsman is uit de top-64 van de wereldranglijst bij de PDC gevallen en raakt per ingang van het nieuwe seizoen zijn Tour Card kwijt.

‘The Hammer’ plaatste zondag op Twitter een verklaring met uitleg waarom hij een -tijdelijke overstap maakt naar de BDO. ”Ik ben tot de conclusie gekomen dat ik niet zal meedoen aan de PDC Q-School in 2018. Ik moet eerst alles op een rijtje krijgen voordat ik weer ga deelnemen aan het intense programma.”

”In 2018 ga ik terug naar de basis. Meer oefenen, meer lokale wedstrijden spelen, zodat ik terugkeer op het niveau van tussen 2011 en 2014. Ik heb ook besloten deel te nemen aan een aantal BDO-toernooien. Ik wil mijn vertrouwen weer terugkrijgen, maar dat kan alleen als het darts minder intensief is.”

Het betekent echter niet dat de professionele dartscarrière van Hamilton erop zit. De voormalig nummer vijf van de wereld wil in 2019 terugkeren bij de PDC. ”Dit is niet het einde van mijn tijd bij de PDC. Het is een pauze. In 2019 hoop ik terug te keren door middel van een frisse start, vol zelfvertrouwen en in optimale gezondheid. Soms moet je een stap terug zetten om er vervolgens weer twee vooruit te zetten.”

Tags:

Schrijver: Pieter Verbeek