Vincent van der Voort heeft zich in een interview met The Weekly Dartscast kritisch uitgelaten over het systeem van het Euro Tour-circuit. ‘Fast Vinnie’ vindt onder meer dat PDC Europe meer landen moet bezoeken tijdens het Euro Tour-circuit.

”Ik vind dat het hele systeem van de Euro Tour op de schop moet. Hoe het nu georganiseerd wordt, is een grap. De Euro Tour-toernooien moet verspreid worden over meerdere landen. Dus niet alleen in Duitsland en Nederland, ik vind dat ze moeten proberen om de sport groter te maken in andere landen.”

De darter uit Purmerend werd tijdens hetzelfde gesprek gevraagd naar zijn doelen voor de rest van het seizoen. Van der Voort gaf hierop aan dat hij zich plaatsing voor drie televisietoernooien ten doel heeft gesteld.

”Ik zei in het begin van het jaar dat het sterker maken van mijn rug het doel was voor dit seizoen. Dat ging sneller dan ik had verwacht, dus in februari heb ik mezelf nieuwe doelen gesteld.”

”Ik wil op het European Championship, de Players Championship en het WK spelen. Er zijn nog qualifiers voor de World Series of Darts Finals en de Grand Slam of Darts, als ik me weet te plaatsen voor één van die toernooien zou dat een bonus zijn.”

Tags: |

Schrijver: Pieter Verbeek